Anlık Bildirim

Samsung cihazlarında kritik açık: Yama yayınlandı

Samsung akıllı telefonlarında varsayılan olarak gelen Telefon uygulamasında açık tespit edildi. Bu açık üzerinden uygulamalar sistem seviyesinde fonksiyonlar çalıştırabiliyor.

Samsung Tam Boyutta Gör

Her yıl yüz milyonlarca kişiye ulaşan Samsung telefonlarında kritik bir açık ortaya çıktı. Oldukça eskiye giden açık sayesinde kullanıcının haberi olmadan telefonlarda bir takım kritik fonksiyonlara erişmek mümkün. 

Samsung telefonlarında açık

Kryptowire tarafından tespit edilen CVE-2022-22292 açığı Android 9 ve 12 arasındaki işletim sistemleri arasında etkili oluyor. Telefon uygulaması içerisinde güvensiz bir bileşenin sebep olduğu açık, uygulamaların sistem seviyesinde fonksiyonlara erişmesini sağlıyor. 

Uygulamalar sistemi fabrika ayarlarına döndürebiliyor, telefon görüşmeleri yapıyor, uygulama yüklüyor ve HTTPS güvenliğini zayıflatabiliyor. Bu esnada kullanıcıdan herhangi bir izin istenmiyor. 

Kasım ayında Samsung’a iletilen açık firma tarafından yüksek riskli olarak kabul edilerek yamanmış. Şubat ayı güncellemelerinde yamanın telefonlara dağıtıldığı belirtiliyor. Yine de aradaki iki-üç aylık dönemde açıktan etkilenen kullanıcılar olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim