Anlık Bildirim

Samsung ve OpenAI yapay zekâ çipleri üretmek için anlaşabilir: Sam Altman Güney Kore’ye gidiyor

Dünyanın en başarılı ve en popüler yapay zekâ şirketi OpenAI yakında çip sektörüne girebilir. İddialara göre firmanın CEO’su Altman, Samsung ve SK Hynix ile görüşmeye hazırlanıyor.
Sam Altman ve Yoon Suk Yeol Tam Boyutta Gör
Küresel anlamdaki en başarılı yapay zekâ projesi olan ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI, yakında donanım sektörüne girebilir. Firmanın bir süredir planları arasında olan donanım projesi için ilk adımlar atılmaya başlandı. İddialara göre OpenAI’ın CEO’suSam Altman, Samsung ve SK Hynix ile görüşmek için Güney Kore’ye gidiyor.

Samsung ve OpenAI ortaklığı

Reuters tarafından gelen bilgilere göre OpenAI kurucularından olan ve firmada CEO makamında olan Sam Altman, Güney Kore’yi ziyaret edecek. Altman’ın bu seyahati sırasında Samsung ve SK Hynix ile görüşeceği de gelen bilgiler arasında. Eğer iddialar doğruysa OpenAI, yapay zekâ işleri için özelleştirilmiş çip üretimi için bir ortaklık arayışında ve bu ortaklığın potansiyel partnerlerinden biri ise Samsung. Samsung ve SK Hynix, ürettikleri yüksek bant genişliğine sahip bellekleri sayesinde yapay zekâ arenasında çoktan kullanılan isimler ancak görünüşe göre iki firma da yakında daha özelleştirilmiş bileşenler üretmeye başlayabilir.

Samsung ve OpenAI birlikte yapay zeka çipleri üretebilir Tam Boyutta Gör
İddialara göre Sam Altman, seyahati sırasında Samsung Semiconductor, Samsung Foundry, Samsung Memory ve Samsung LSI yöneticileri ile görüşecek. OpenAI’ın Samsung ile nasıl bir ortaklık incelediği henüz belli değil ancak firma, Samsung ve SK Hynix ile birlikte yeni çipler ve bellekler tasarlayabilir. OpenAI’ın kendi çiplerini üretmek istediği bir süredir biliniyordu, bakalım Samsung ve SK Hynix bu proje içerisinde yer alacak mı?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim