Anlık Bildirim

Samsung Apple’ı solladı: mobil pazarın lideri oldu

Yıllardır mobil pazarda liderlik için yarışan Apple ve Samsung, yine dikkatleri üstüne çekti. Birkaç ay önce Apple’a liderliği kaptıran Samsung, 2022’nin ilk çeyreğinde yeniden liderliği eline aldı.

Samsung yeniden mobil pazarın lideri oldu Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon devriminin başından beri ezeli rakipler olan Samsung ve Apple, gelgitli bir yarış ile dikkatleri üzerine çekiyor. Birkaç ay önce mobil pazarda liderliği Apple’a kaptıran Samsung, 2022’nin ilk çeyreğinde yeniden liderliği kapmayı başardı.

Samsung, %23’lük pazar payı ile liderliği kaptı

Araştırma firmaları olan Canalys ve Counterpoint’in verileri 2022’nin ilk çeyreğinde global mobil marketi gözler önüne seriyor. Canalys verilerine göre 2022’nin ilk çeyreğinde 311,2 milyon akıllı telefon satılmış durumda. 2022’nin ilk çeyreği, 2021’e göre %11’lik bir düşüş göstermiş. Bu satışlardan 73,7 milyonu Samsung tarafından yapılmış ancak Samsung, global pazar ile beraber bir düşüş göstermiş ve 2021’e göre %4’lük bir performans kaybı yaşamış.

Counterpoint verileri ise farklı sayılar gösteriyor ancak Samsung, yine bu verilerde de liderlik koltuğunda. Görünüşe göre Samsung, %23’lük pazar payı ile akıllı telefon pazarında liderlik koltuğuna tekrar oturmuş. Apple ise %18’lik pazar payı ile ikinci olmuş durumda. Samsung’un bu başarısında Galaxy S22 serisinin rolü büyük. Özellikle Galaxy S22 Ultra ile Note hayranlarını tekrar kendine çeken Samsung, mantıklı bir hamle yapmışa benziyor. Samsung’un bu momentumu yıl ortasına kadar devam edecektir ancak iPhone 14 serisinin çıkışı ile pazarda liderlik koltuğu tekrar değişebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4174 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung vs Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim