Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 3 Lite ufukta göründü: Rakipsiz olabilir

Qualcomm'un Snapdragon 8 serisine ait yeni bir yonga seti üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. AnTuTu'da 1,7 milyon puan alan platform, SD 8s Gen 2 veya Gen 3 Lite olabilir.
Snapdragon 8 Gen 3 Lite ufukta göründü: Rakipsiz olabilir Tam Boyutta Gör
ARM tabanlı mobil işlemciler, gün geçtikçe takip etmesi zor bir hal alıyor. Öyle ki Apple tarafında A ve M serisi yongalar korunurken, Android telefonlara yepyeni yonga setleri ile karşılaşıyoruz. Şimdi de Qualcomm, Snapdragon 8 serisine ait yeni bir model hazırlıyor olabilir. Bu işlemcinin daha ucuz amiral gemisi telefonların yolunu açacağı söyleniyor.

Snapdragon 8 Gen 3 Lite veya 8S Gen 2 olabilir

Bildiğiniz gibi Qualcomm, günümüzde tüm odağını Snapdragon 8 Gen 4'e çevirmiş durumda. Ancak son raporlar, SM8635 model adını taşıyan yeni bir yonga setinin yolda olduğunu gösteriyor. TSMC'nin 4nm fabrikasyon sürecini temel alacak bu platform, Adreno 735 grafik birimi ve 2,9 GHz hızında çalışan Cortex-X4 çekirdeğine sahip olacak.

Ayrıca sızıntı kaynağı, işlemcinin 1.7 milyon civarında AnTuTu puanına sahip olduğunu belirtti. Bu aşamada Snapdragon 8 Gen 3'ün 2.1 milyon, 7S Gen 2'nin ise 1 milyon civarında skora sahip olduğunu hatırlatalım. Snapdragon 8 Gen 4'ün ise bu yılın eylül veya ekim aylarında resmiyete kavuşacağını düşünürsek, yeni işlemcinin Snapdragon 8 Gen 3 Lite adını taşıdığını görebiliriz.

Yeni platform için henüz resmi bir duyuru ya da tarih belirlenmedi. Ancak Snapdragon serisi, fiyat anlamında gelecekte çok daha rekabetçi olabilir. Zira Qualcomm amiral gemisi pazarında güçlü bir konuma sahip olsa da, bütçe segmentinde MediaTek'in hakimiyeti sürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim