Anlık Bildirim

Snapdragon 895 yonga seti Samsung ve TSMC tarafından üretilecek

Qualcomm gelecek yıl için hazırladığı Snapdragon 895 amiral gemisi yonga setleri için Samsung ve TSMC’nin optimize edilmiş 4nm döküm bantlarını kullanmayı düşünüyor.

Snapdragon 895 için yeni iddialar Tam Boyutta Gör

Amiral gemisi yonga setlerinde uzun süredir tek dökümcü ile iş birliği içerisinde olan Qualcomm gelecek yıldan itibaren alternatifli bir yol haritası izleyecek. Firma iki dökümcü ile yola devam etmeyi planlıyor. 

Samsung ve TSMC 

Geçen yıl Snapdragon 865 yonga setlerini TSMC 7nm süreci ile tasarlayan Qualcomm bu yıl ise Snapdragon 888 yonga setleri için Samsung’un kapısını çalmıştı. Firma gelecek yıl iki dökümcüyü de kullanacak. 


Sektörden gelen bilgilere göre Snapdragon 895 yonga setleri 4nm süreci ile tasarlanıyor. 5nm sürecinin optimize hali olan 4nm süreci için Samsung ve TSMC tesislerinin ikisi de kullanılacak. Snapdragon 895 için Samsung, Snapdragon 895+ için ise TSMC kapılarını açıyor. 

Snapdragon 888 yonga setinde Cortex-X1, Cortex-A78 gibi son nesil mimarileri görmüştük. Snapdragon 895 ise Cortex-X2, Cortex-A710 gibi yeni nesil mimarilere yer verecek ve performansı da önemli oranda arttıracak.

Snapdragon 895 yonga seti bu yılın sonunda tanıtılacak ve gelecek yılın başında da kullanıma sunulacak. Snapdragon 895+ yonga seti ise gelecek yılın sonbahar aylarında tanıtılıp yeni amiral gemisi gelene kadar kullanımda olacak. Bu bakımdan Samsung’un daha fazla üretim yapacağını söyleyebiliriz. TSMC muhtemelen bu noktada biraz da sonraki yıllar göz önüne alınarak deneme amaçlı devreye girdi
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim