Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 1 logosu sızdırıldı

Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon işlemcilerinde kullanacağı isimlendirme nihayet belli oldu. Sızdırılan logo ile birlikte resmi isimlendirmesini de görmüş olduk.

Snapdragon 8Gx Gen 1 Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerde yeni bir isimlendirmeye gideceği ay sonundaki etkinliğe fazla bir süre kalmazken sızıntılar da devam ediyor. Yeni Snapdragon yongasının logosu da sızdırıldı. 

Snapdragon 8Gx Gen 1 isimlendirmesi

Daha önceki sızıntılardan farklı olarak Snapdragon 8Gx Gen 1 şeklinde bir isimlendirme karşımıza çıkıyor. Beklenti Snapdragon 8 Gen 1 yönündeydi. Böylece dizüstü tarafında Snapdragon 8cx Gen, mobil tarafta da Snapdragon 8Gx Gen şeklinde devam edecek. 

C harfinin Computer terimini sembolize ettiği ifade ediliyor. G harfi daha hızlı grafik birimi, x ise üst seviyeyi temsil ediyor. Dizüstündeki 8c Gen 1, 7c Gen 1 isimlerinden yola çıkarak mobilde de Snapdragon 7Gx, 7G, 7 gibi isimlendirmeler görebiliriz. 

Snapdragon 8Gx Gen 1 yongası Snapdragon 898 olarak bildiğimiz yonga olacak. Cortex-X2 ve en güçlü Adreno grafik birimini barındırması beklenen Snapdragon 8Gx Gen 1 bu alanda Dimensity 9000 ve Exynos 2200 ile rekabet edecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim