Anlık Bildirim

Snapdragon X Elite, Windows’ta Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor

Microsoft, Windows 11 çalıştıran Arm tabanlı Snapdragon X Elite yongalarıyla birlikte Copilot Plus PC markasını tanıttı. Ve şimdi Snapdragon X Elite’in oyun performansı paylaşıldı.
Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, Windows 11 çalıştıran Arm tabanlı Snapdragon X Elite yongalarıyla birlikte Copilot Plus PC markasını tanıtarak hem yapay zeka hem de bir Windows devrimi gerçekleştirmişti. Microsoft, bu temelde tanıtımlarını sürdürürken merak edilen bir konuya da parmak bastı: Snapdragon X Elite’in oyun performansı.

Snapdragon X Elite, Windows on Arm ve oyunlar

Microsoft, Snapdragon X Elite yonga setinde bulunan Qualcomm Adreno GPU'nun gücünü sergilemek için Build 2024 etkinliğinde bir Windows on Arm oyun gösterimi düzenledi. Sunum sırasında Microsoft, Baldur's Gate 3'ün Surface Pro 11 gibi bir cihazda 25-35fps’de çalıştığını gösterdi. Yazılım devi ayrıca Windows on Arm üzerinde çalışan Borderlands 3’ü de gösterdi. FPS değerleri verilmedi ancak videolardan görüldüğü kadarıyla gayet akıcı duruyor. Öte yandan Borderlands 3, Microsoft’un yeni Auto SR (Otomatik Süper Çözünürlük) teknolojisini kullanıyor. Bu, DLSS benzeri bir yükseltme teknolojisi.

Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor Tam Boyutta Gör
Microsoft ayrıca gösterilerinde grafik ayarlarına da değinmedi. Ancak önemli olan Arm tabanlı Snapdragon X Elite’te bu oyunların çalışıyor olması. Snapdragon X Elite, oyunlar için ideal bir yonga değil ancak orta sınıf 720p ila 1080p oyunları 30 FPS'de çalıştırmak için ideal olabilir.

Microsoft, 1.200 oyunun Arm cihazlarında 1080p 30+ FPS'de çalışabileceğini, oyun uyumluluğunun ve optimizasyonların Arm topluluğuyla birlikte korunduğunu ve küratörlüğünü yaptığını iddia ediyor. Bu aynı zamanda Xbox için potansiyel Arm tabanlı bir geleceğe ya da Xbox için bir el konsoluna dönüşebileceğine işaret ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim