Anlık Bildirim

Son güncelleme Windows 10'da mavi ekran hatasına neden oluyor: İşte geçici çözüm

Microsoft yayınladığı en son sistem güncellemesinin Windows 10 çalıştıran bilgisayarlarda mavi ekran hatasına neden olabileceğini kabul etti. Sorunu araştıran şirket kullanıcılara geçici çözüm önerdi.
Son güncelleme Windows 10'da mavi ekran hatasına neden oluyor Tam Boyutta Gör
Microsoft bu ayki Salı Yaması kapsamında yayınlanan KB5021233 numaralı güncellemenin mavi ekran hatasına (0xc000021a) neden olabileceği konusunda uyardı. Görünüşe bakılırsa sorun hidparse.sys sistem dosyası ile system32/drivers dizinindeki diğer dosyalar arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor.

Microsoft temsilcileri hatanın Windows 10 çalıştıran bilgisayarlarda gözlemlendiğini açıkladı. Windows 10 22H2, 21H2, 21H1 ve 20H2 sürümlerinde ortaya çıkıyor. Sorun yaşayan kullanıcılara hidparse.sys dosyasını Windows Kurtarma Ortamı (WinRE) aracılığıyla system32\drivers klasöründen system32 dizinine kopyalamaları tavsiye edildi.

Son güncelleme Windows 10'da mavi ekran hatasına neden oluyor Tam Boyutta Gör

Başka geçici çözüm uygulanmaması istendi

Yazılım devi konuyla ilgili açıklamasında yukarıda önerilenler dışında herhangi bir geçici çözüm uygulanmamasını istedi. Ayrıca hidparse.sys dosyasının windows\system32 klasöründen silinmesini tavsiye etmediğini vurguladı. Microsoft mühendisleri hatayı düzeltecek bir yama üzerinde çalışıyor.

Microsoft daha önce Windows Update'in Aralık ayında ek güncellemeler sunmayacağını ve şirketin tatil sezonu için yalnızca güvenlik güncellemelerine odaklanacağını doğrulamıştı. Bu nedenle, Windows 10 ve Windows 11'in desteklenen tüm sürümleri bu ay ek güncelleme almayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7761 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim