Anlık Bildirim

Microsoft: Playstation bizden 2 kat fazla sattı

Konsol pazarında ezeli rekabet devam ederken genel şirket anlamında yanına yaklaşılamayan Microsoft, konsol satışları anlamında ise bir türlü ilk ikiyi geçemiyor. 
PlayStation Tam Boyutta Gör
Microsoft’un abonelik odaklı Xbox ekosisteminde uyguladığı strateji kullanıcı sayısını arttırıyor ancak rekabette pek iyi olduğu söylenemez. Microsoft’un kendisi de bunu kabul ediyor.

PlayStation rekor satış yaptı

Nvidia ile olan iş birliğini duyurduğu etkinlikte Microsoft’un rakibi ile ilgili de bazı itirafları oldu. Microsoft başkanı Brad Smith tatil döneminde PlayStation satışlarının Xbox satışlarına karşı 69-31 şeklinde bir üstünlük kurduğunu belirtti. Avrupa’da bu oran 80-20 olurken Japonya’da ise 94/6 olmuş.

Toplamda 120 milyon Xbox Game Pass abonesi olmasına ve sürekli artmasına rağmen Xbox satışları bundan pek etkilenmişe benzemiyor. Xbox Game Pass bilgisayar tarafında da sunulduğu için ağırlık bu kısımda gibi görünüyor.

Diğer taraftan Sony oyun konusunda rakipsiz. God of War, Last of Us, Uncharted gibi özel oyunlar yıllardır oyuncuların PlayStation tercihindeki en önemli unsur haline geldi. Microsoft bu konuda ne yazık ki rakibine yetişemiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8377 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, sony ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim