Anlık Bildirim

Sony’de ilginç işler: Oyun geliştirmek için gerekli bütçeler mail ile onaylanıyor

Sony eğer maliyeti belirli bir çizginin altındaysa PlayStation oyunlarının PC tarafına port edilmesine sıcak bakıyor. Hatta bir mail onayıyla bile bütçe elde edilebiliyor.
Sony Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde Insomniac Games stüdyolarının devasa veri sızıntısı gerek stüdyo gerekse Sony hakkında pek çok konunun gündeme gelmesine neden oldu. Bunlardan birisi de stüdyoların Sony’den bütçe talebi ile ilgili.

Sony’den bütçe almak kolay

Elde edilen bilgilere göre Sony PlayStation oyunlarının PC platformuna port edilme maliyeti eğer 30 milyon doların altındaysa, stüdyolar firmaya bir mail göndererek hızlı bir şekilde ihtiyacı olan bütçeyi elde edebiliyor. Eğer maliyetler yüksekse bu kez yönetim tarafından onaylanması gerekiyor. Böylece Sony, stüdyoların daha hızlı proje geliştirmesine de imkân tanıyor.

PlayStation tarafından PC platformuna port edilmiş en popüler oyun Horizon: Zero Dawn durumunda ve 3 milyon satmış. Onu God of War ve Days Gone PC portları takip ediyor. Horizon Forbidden West gelecek yıl piyasada olacak. Sızıntılar Marvel's Spider-Man 2 ve Marvel's Wolverine portlarının da hazırlandığını gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim