Anlık Bildirim

SpaceX, uydu şirketi Swarm Technologies’i satın alıyor

Elon Musk’ın CEO’su olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in, küçük bir uydu veri sağlayıcısı şirketi olan Swarm Technologies’i satın alacağı açıklandı.

Amerikan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, uydulara veri sağlama girişimi olan küçük şirket Swarm Technologies’i satın alıyor. Swarm Technologies’teki 30 çalışan ve 120 küçük uydudan oluşan uydu ağı SpaceX’e geçecek.

SpaceX, uydu şirketi Swarm Technologies’i satın alıyor Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre anlaşma geçen ay yapıldı. Bu anlaşma, normalde roket ve uydu donanımı üretimini kendi yapmayı veya taşeronlar kiralamayı tercih eden SpaceX için “ilginç ve nadir görülen” bir satın alma olarak nitelendirildi.

Anlaşma 16 Temmuzda yapıldı

Swarm Technologies, ABD Federal İletişim Komisyonu’na 6 Ağustos’ta bir başvuru yaptı. Bu başvuruda da anlaşmanın imzalanma tarihi 16 Temmuz 2021 olarak belirtildi.

Yapılan başvurunun detaylarında ise çalışanların ve uyduların SpaceX’e devredileceği ve iki şirketteki ekiplerin birleşmesiyle daha iyi uydu hizmetleri sağlanacağı vurgulandı.

SpaceX, uydu şirketi Swarm Technologies’i satın alıyor Tam Boyutta Gör

2016 yılında kurulan şirketin sandviç boyutundaki uydularına SpaceBEE ismi veriliyor. 150 tane uydusunun 120’si yörüngede bulunuyor ve veri hizmetleri sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim