Anlık Bildirim

Starlink için büyük sorun: Kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor

Hız testlerinin gösterdiğine göre Starlink, daha fazla insan kullandıkça çok daha yavaşlıyor. SpaceX ise daha fazla uydunun interneti daha hızlı hale getireceğini söylüyor.

Starlink kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor Tam Boyutta Gör

SpaceX’in Starlink uydu internet hizmeti büyümeye ve kullanım kapasitesini yeni seçeneklerle artırmaya devam ederken hız konusunda sorunlar yaşamakta. Yapılan hız testlerine göre yılın ikinci çeyreğinde ortalama indirme ve yükleme hızlarında ciddi düşüş yaşanmakta.

Kablolu internet şimdilik en iyisi

Ookla tarafından yayınlanan raporda Starlink’in yılın ikinci çeyreğinde ortalama medyan indirme hızı 62.5 Mbps ve 7.2 Mbps yükleme hızı elde ettiğini ortaya koyuyor. Bu değerler yılın ilk çeyreğinde ise sırasıyla 90.6 Mbps ve 9.3 Mbps olarak gerçekleşmişti. Ek olarak gecikme değerleri de 43 ms seviyesinden 48 ms düzeyine yükseldi. ABD’deki kablolu geniş bant internet ise aynı raporda ortalama 150.1 Mbps indirme, 21.5 Mbps yükleme ve 14 ms gecikme sunuyor.

Kullanıcı sayısı artınca hız düşüyor

Starlink kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor Tam Boyutta Gör

Her ne kadar rapordaki veriler ABD içerisindeki kullanıcılara dayandırılıyor olsa da Ookla tarafından açıklananlara göre geçtiğimiz yıldan beri artan kullanıcı sayısının Starlink hızını küresel ölçekte düşürdüğü belirtiliyor.

Kullanıcı tabanlı hız testlerine dayanan Ookla raporları, geçen ay Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından Starlink'e verilmiş olan geçici 885,51 milyon dolarlık geniş bant fonu başvurusunu reddettiğinde alıntılanmıştı. FCC, Starlink'in istediği hibe için gerekli 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızlarını sağlayıp sağlayamayacağından şüphe duyduğunu açıklamıştı.

SpaceX’in verilerine göre Starlink, halihazırda 32 ülkede 500.000 kullanıcı tarafından kullanılıyor. Kullanıcı sayısının yoğun olduğu bölgelerde ise Starlink internet hızının düştüğü kabul ediliyor ancak yeterli uydu sayısına ulaşıldığında böyle bir şeyin olmayacağının altı çiziliyor. Öte yandan Starlink uydu sayısı 3.000’i aşmış durumda. Ek olarak FCC, Starlink’e 12.000 uydu için izin vermiş durumda ve daha binlercesi için de kapı açık tutuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6177 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, Internet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim