Anlık Bildirim

Süper Lig’de yeni dönem: VAR kayıtları YouTube’da yayınlanacak

TFF'den yapılan açıklamaya göre bu hafta oynanacak müsabakalarla birlikte maçlardaki VAR kayıtları YouTube ve Facebook'tan yayınlanacak.                              
Süper Lig’de yeni dönem: VAR kayıtları YouTube’da yayınlanacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), video yardımcı hakem (VAR) sistemi hakkındaki yeni yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bu hafta oynanacak maçlarla birlikte VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşılacak.

TFF’den yapılan açıklamaya göre maçın hakeminin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtları sesli ve görüntülü olarak TFF’nin YouTube ve Facebook hesaplarından yayınlanacak. hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüsü ve konuşmaları, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra paylaşılacak.

TFF YouTube kanalı

Bu uygulama sadece On Field Review (OFR) yani sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonlar için geçerli olacak. VAR’da incelemesi yapılan ancak hakemin VAR monitörünü izlemeye gitmediği pozisyonların kayıtları paylaşılmayacak.

Süper Lig’de yeni dönem: VAR kayıtları YouTube’da yayınlanacak

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi devrede

TFF’nin Türk Telekom iş birliğiyle hayata geçirdiği Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Süper Lig’in 20. haftasından itibaren kullanıma sunuldu. Sahadaki 10’ar adet hareket izleme özellikli kamera ile her futbolcunun vücudundaki 29 farklı nokta saniyede 50 defa taranıyor. Hangi futbolcunun ne kadar önde olduğu net şekilde tespit ediliyor. Türkiye,İtalya'nın ardından yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1973 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
süper lig, tff ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim