Anlık Bildirim

SWIFT, CBDC testlerini tamamladığını duyurdu

Dünya genelinde bankaları birbirine bağlayan SWIFT, CBDC kripto para birimlerinin bankalararası transferi için testlerini tamamladı.                              

Swift, CBDC testlerini tamamladığını duyurdu Tam Boyutta Gör

Küresel finans hizmet sağlayıcısı SWIFT, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için gündeme aldığı CBDC (merkez bankası destekli dijital para birimi) testlerini tamamladı. Kısa süre önce SWIFT, küresel çaplı işlemlerin daha verimli ve hızlı gerçekleştirilmesi için CBDC deneylerine başladığını duyurmuştu. 

Birçok ülkenin merkez bankası CBDC konusunda çalışmalar yürütüyor. Son olarak SWIFT, farklı ağlar arasında birlikte çalışabilirlik sorununu çözen sistemin test çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

SWIFT konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Blockchain ağlarının tek bir ağ geçidi üzerinden sınır ötesi ödemeler için birbirine bağlanabileceğini ve SWIFT’in yeni işlem yönetimi yeteneklerinin tüm ağlar arası iletişimi düzenleyebileceğini gösterdi.”

Ayrıca belirtmek gerekirse dünya merkez bankalarının yaklaşık yüzde 90‘ı şu anda CBDC’ler üzerinde yoğunlaştı. Bankalar, gelişen kripto para birimlerinin gerisinde kalmak istemediği için kendilerine ait bir ağ yapısı üzerinde duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim