Anlık Bildirim

Tayland, Covid-19 hastalarını trenle memleketlerine gönderiyor

Taylandlı yetkililer, başkent Bangkok’taki hastanelerin yaşadığı aşırı yükü hafifletmek için koronavirüs testi pozitif çıkan bazı hastaların trenle memleketlerine gönderilmeye başlandığını açıkladı.

Tayland tarafından yapılan açıklamalara göre 100’den fazla Covid-19 hastasını ve tam koruyucu donanıma sahip sağlık çalışanını taşıyan bir tren bugün ülkenin kuzeydoğusuna doğru hareket etti.

Yetkililer Bangkok’taki hastanelerdeki aşırı yoğunluğu azaltmak için böyle bir yönteme başvurulduğunu belirtti. Tren yedi farklı şehirde duracak ve hastalar sağlık görevlileri tarafından karşılanıp hastanelere götürülecek.

Tayland, Covid-19 hastalarını trenle memleketlerine gönderiyor

Bütün yataklar dolu

Bangkok’taki sağlık yetkilileri tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, devlet hastanelerinde Covid-19 hastaları için ayrılan tüm yoğum bakım ünitesi yataklarının dolu olduğunu, hastaların bir kısmının da acil servislerde tedavi edildiğini belirtti. Ayrıca yetkililer, ordudaki sağlık görevlilerinden sivil hastanelere yardım etmelerini talep etti.

Tayland, Covid-19 hastalarını trenle memleketlerine gönderiyor Tam Boyutta Gör

Başbakan yardımcısı da uygulama ile ilgili şunları söyledi: “Bangkok’ta yatak bulamayan bütün Covid-19 hastaları için bu uygulamayı yaptık. Yatak bulamayan hasta kalmayana kadar bu uygulamaya devam edeceğiz.” Ayrıca, insanların taşınması için otobüsler, kamyonetler ve hatta uçakların da kullanılabilme ihtimali olduğunu sözlerine ekledi.

Bangkok şehrinde şu ana kadar 137.263 vaka ve 2.176 ölüm görüldü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim