ABD’de Nasdaq borsasında halka arza hazırlanan hepsiburada.com’un şirketi D-MARKET Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi’nde yönetimsel değişiklik yapıldı. Hepsiburada’nıın tüm kontrolü tek isme verildi.
Hepsiburada hisselerinin yüzde 75’i Doğan ailesinin, yüzde 25’i ise ABD’li Templeton’a ait. Doğan ve Templeton, şirketin kontrolünü Doğan Ailesi’nden Hanzade Doğan Boyner'e verdi. Hepsiburada.com'un kurucusu Hanzade Doğan Boyner, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdürüyor.
Şirketin değerinin milyar doları aştığı tahmin ediliyor. ABD’de halka arza açılacak şirketin bütün yönetimi Hanzade Doğan Boyner'de toplanmış oldu. ABD’de Nasdaq borsasında halka arz için 28 Mayıs’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yapıldı.
Hepsibura’nın bugüne kadarki hisse değişimi
Hepsiburada.com, Doğan ailesi tarafından 2001 yılında kuruldu. 2015 yılında Dubai merkezli Körfez’in en önemli özel sermaye fonlarından Abraaj Capital yüzde 25’lik hisse aldı. O dönem hepsiburada.com’un değerlemesi 400 milyon dolar üzerinden yapıldı. 2017’de bu kez satış süreci başladı. Hepsiburada.com’un sahipleri Abraaj ve Doğan Ailesi, şirketin satışını gündeme aldı ve Goldman Sachs yetkilendirildi. O süreç tamamlanamadı. Ardından Abraaj’da yaşanan olumsuzluklar gündeme geldi ve birçok yatırımını vitrine koyan Dubaili fon, hepsiburada.com’daki paylarını ABD’li varlık yönetim şirketi Franklin Templeton’a devretti. ABD’li bu şirkete sahibi olduğu Turkcommerce BV kanalıyla hepsiburada.com’un yüzde 25’ini yönetmeye başladı. Sonunda hepsiburada.com’un yüzde 75’i Doğan ailesinin, yüzde 25’i ise ABD’li Templeton’ın oldu. Son olarak Nasdaq'da halka arzına karar verildi.
Hepsiburada.com çatısı altında Hepsijet, HepsiPay, Hepsiexpress, Hepsiglobal ve HepsiAd hizmetleri sunuluyor. Aylık 200 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan hepsiburada.com, 50 milyon ürün çeşidini müşterileri ile buluşturuyor.
Güncelleme: Doğan ailesi ve Templeton, Hepsiburada'nın kontrolünü Hanzade Doğan Boyner'e verdi. Hisse yapısında herhangi bir değişiklik açıklanmadı. İçerik buna göre güncellendi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


istilacı asıl sizsiniz suri çöpler... afgan çöpler... paki çöpler...
zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.