Anlık Bildirim

Tesla 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor: İşte nedeni

Otomotiv devi Tesla, çarpışma ve güvenlik risklerini artırabilecek frenleme ve hızlanma kusuru nedeniyle Çin'de satılan 1 milyondan fazla aracı geri çağırdı. İşte detaylar
Tesla 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor: İşte nedeni Tam Boyutta Gör
Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Tesla, 1 milyondan fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Geri çağrılan araçlar arasında, 12 Ocak 2019 ile 24 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Çin'de üretilen Model 3 ve Model Y araçların yanı sıra bazı ithal Model S, Model X, Model 3 otomobiller yer alıyor.

Tesla 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor

Cuma günü yapılan açıklamada Çin'in Piyasa Düzenleme İdaresi, belirli Tesla modellerinde güvenlik risklerini artırabilecek frenleme ve hızlanma kusuru tespit edildiğini duyurdu. Bildirilenlere göre söz konusu sorun, gaz pedalı bırakıldığında oluşan enerjiden yararlanan rejeneratif fren sistemi ile ilgili.

Konu hakkında düzenleyici kurum, sorunun yavaşlama oranını belirsiz hale getirdiğini ve uzun süre gaz pedalına basıldığında sürücülerin uyarılmadığını söylüyor. Dolayısıyla bunun bir güvenlik sorunu teşkil ettiği ve çarpışma iskini artırabileceği belirtiliyor. Bu doğrultuda Tesla'nın, sorunu çözmek için 1,1 milyon araca kablosuz bir yazılım düzeltmesi göndermesi gerekecek.

Bilmeyenler için Çin, Tesla'nın en büyük pazarlarından biri konumunda. Son raporlara göre otomotiv devi, 2021 yılında 13,8 milyar dolar, 2022 yılında ise 18,2 milyar dolarlık gelir sağladı. Ancak bir süredir devam eden geri çağırma haberleri, önemli bir gerilemeye neden olmuş durumda. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim