Anlık Bildirim

Tesla, Berlin’deki fabrikasında yılda 1 milyon araç üretmeye hazırlanıyor

Tesla, dünyanın dört bir tarafında kurduğu Gigafactory tesisleriyle tedarik sorunu yaşamamayı hedefliyor. Son gelen bilgiler ise Gigafactory Berlin’de üretimin katlanacağını gösteriyor.
Tesla, Berlin’deki fabrikasında üretim planını iki kat artırıyor Tam Boyutta Gör
Tesla, özellikle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlardan dolayı hedeflediği üretim hızına ulaşmakta zorlanıyordu. Son aylarda üretim kapasitesini neredeyse tüm kilit fabrikalarında artıran otomobil üreticisi, Gigafactory Berlin tesisinde ise üretimi ikiye katlamayı planlıyor.

Tesla, Berlin'deki fabrikasını büyütecek

Tesla, Almanya’da bulunan Gigafactory Berlin'de üretime 2021 yılında başlamıştı. Firma ilk tesislerinde genellikle haftalık 5000 birim üretmeyi hedefliyor ancak tedarik zincirindeki aksaklıklardan ötürü Tesla, Gigafactory Berlin'de geçen yılı haftada 3.000 Model Y üretim kapasitesiyle noktaladı. Geçtiğimiz ay ise fabrikadaki üretimi haftada 4000 adede çıkardığını duyuran Tesla’nın kısa sürede 5000 birim hedefine ulaşacağı söyleniyor.

Tesla, Berlin’deki fabrikasında üretim planını iki kat artırıyor Tam Boyutta Gör
Ancak Tesla, üretimi çok daha fazla artırmayı planlıyor. Gigafactory Berlin şu anda yılda 500.000 araçlık bir üretim kapasitesi için gerekli yasal onaylara sahip durumda. Fakat Tesla, Almaya hükümetine yaptığı bir onay başvurusunda üretimi yılda 1 milyon adede çıkarmak istediğini bildirdi. Bu kapasite artışı için gerekli ek üretim tesisleri mevcut fabrikanın arazisinde kurulacak. Tesla, ayrıca kapasitenin iki katına artması halinde üretimde kullanılacak olan su miktarında herhangi bir değişim olmayacağını, gerekli optimizasyonların hazır olduğunu da söylüyor. Gigafactory Berlin’in kuruluşu sırasında Tesla, çevrecilerden tepkiler almıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim