Anlık Bildirim

Tesla dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi oldu

Açıklanan yeni istatistiklere göre Tesla, Çinli rakibi BYD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olmayı başardı. Önümüzdeki yıllarda ise farkın giderek açılması bekleniyor.

Tesla dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi oldu Tam Boyutta Gör

Bu yılın Ekim ayına ait verilere göre Tesla, en büyük rakibi olan Çin merkezli BYD'nin önüne geçerek dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi oldu.

Tesla zirveye oturdu

Yakın zamana kadar dünyanın en büyük elektrikli ve hibrit araç üreticisi Çinli BYD şirketiydi. Tesla ve BYD'nin üretim hacmi birbirlerine oldukça yakın olsa da Çinli şirket rekabeti bir adım önde götürmeyi sürdürüyordu. Ancak Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın üretim sürecini hızlandırması ve problemleri çözmesi, ABD'li şirketi bu rekabette öne geçirmiş durumda.

Tesla dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi oldu Tam Boyutta Gör

Veri uzmanı Kevin Rooke, yıllar boyunca Tesla ve BYD'nin kümülatif satışlarını raporladı ve açıklanan verilere göre Ekim 2019 itibariyle Tesla'nın 807.954 elektrikli araç, BYD'nin ise şimdiye kadar 787.150 araç teslim ettiği belirtiliyor. Ancak burada dikkat çekilmesi gereken önemli nokta, BYD'nin rakamlarında hibrit araçların da olması. Tesla ise sadece elektrikli araç üretiyor. BYD'nin Çin pazarında düşen satış rakamları ise Tesla'nın önümüzdeki yıllarda aradaki bu farkı giderek açacağının bir göstergesi diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim