Anlık Bildirim

Elon Musk onayladı: Tesla’nın insansı robotu Optimus trilyonlarca dolar kazandırabilir

Tesla AI Day etkinliğinde tanıtılan insansı robot Optimus, adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Elon Musk, robotun şirkete trilyonlarca dolar kazandıracağını söyleyen bir görüşü onayladı.
Tesla’nın insansı robotu Optimus trilyonlarca dolar kazandıracak Tam Boyutta Gör
Elon Musk’ın önderliğinde Tesla, kendi rakiplerine oranla ticari anlamda oldukça başarılı bir yolda ilerliyor. Tesla’nın CEO’su firma tarafından kısa bir süre önce tanıtılan insansı robot Optimus hakkında oldukça abartılı bir görüşü onaylayarak yine gündeme girmeyi başardı.

Tesla’nın bir süre önce gerçekleştirdiği AI Day 2022 etkinliğinin şüphesiz yıldızı insansı robot Optimus olmuştu. İki ayaklı ve insan fizyolojisine benzer yapıda olan robot, etkinlikte basit görevleri yerine getirmeyi başarmıştı ancak bazıları robotun fiyasko olduğunu belirtmişti. Bu eleştiriler bir yana dursun, Tesla’nın hedeflerine göre Optimus, 3 ila 5 yıl içinde yaklaşık 20.000 dolar fiyat ile satışa çıkacak.

Musk, Optimus’un 40 trilyon dolar kazandıracağı fikrini onayladı

Tesla’nın insansı robotu Optimus trilyonlarca dolar kazandıracak
Twitter’da @Gfliche adlı bir hesap son derece abartılı bir hesap ile Teslabot’un (Optimus’un muhtemel final modeli) şirkete 40 trilyon dolarlık bir getiri sağlayabileceğini ortaya koydu. Elon Musk ise bu tweet’in altına “iyi analiz” yazarak tüm odakları üzerine çekti.

İmkansız bir tahmin

Elon Musk’ın onayladığı abartılı analiz esasında uygulanabilir mi? Cevap basit: İmkansız. Dünya nüfusunun yalnızca yüzde 7’si yüksek gelirli statüsünde kabul ediliyor. Bu yüksek gelir kategorisine yıllık 18.250 dolar kazanan kimseler girebiliyor. Dolayısıyla satış fiyatı 20.000 dolar olacağı söylenen Optimus’un bu denli büyük bir gelir sağlaması mümkün görünmüyor. Ancak bu demek değil ki Optimus başarısız olacak. Ticari bir alanda ilerlemeyen Boston Dynamics Atlas robotu başta olmak üzere Tesla’nın gerçek bir rakibi henüz bulunmuyor. Dolayısıyla hedeflenen ürün ortaya konabilirse başarı sağlanma ihtimali yüksek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4887 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim