Anlık Bildirim

TikTok, Facebook’u geçerek dünyanın en çok indirilen uygulaması oldu

TikTok, yeni video trendi ile dünya çapında yükselişini sürdürürken, uygulamanın Facebook'u geride bırakarak dünyanın en çok indirilen uygulaması olduğu açıklandı.

TikTok, Facebook'u geçerek en çok indirilen uygulama oldu Tam Boyutta Gör

Nikkei tarafından derlenen bilgilere göre TikTok’un, Facebook, Instagram, Whatsapp ve tüm mesajlaşma uygulamalarını geçerek 2020 yılında en çok indirilensosyal medya uygulaması olduğu açıklandı.

2020 yılına kadar en çok indirilen uygulama olarak Facebook yerini korurken, kullanıcı sayısı 2,85 milyarı aşan bir şekilde büyümeye devam ediyordu. Şirketin Hindistan pazarı da dahil bazı ülkelerde yasaklar ile karşı karşıya kalması büyümesinin yavaşlamasına sebep oldu. TikTok, geçtiğimiz yıl yepyeni bir video trendini başlatarak sosyal medya uygulamaları arasında büyük bir yükseliş gösterdi.

TikTok, Facebook'u geçerek en çok indirilen uygulama oldu Tam Boyutta Gör

Paylaşılan raporda, Tiktok’un kısa video platformu olan ByteDance’ın 2017’de piyasaya sürüldüğü ve o zamandan itibaren Facebook’a ait 4 büyük ABD uygulamasını geride bıraktığı bildiriliyor. Uygulamanın popülaritesi pandemi nedenleri ile oldukça artış gösterirken, Avrupa, Güney Amerika ve ABD’de indirme sıralarının başında yer aldı. ABD’de Trump hükümetinin uygulamayı yasaklaması, yükselişin yavaşlamasına yol açarken, Biden yönetiminin yasakları kaldırması ile beraber TikTok tekrar yükselişe geçmiş durumda.

App Annie'nin pazarlama müdürü Chuzen Kin, “ABD ve İngiltere'de TikTok'un toplam görüntüleme süresi YouTube'dan daha uzun ve kısa videolar dikkat çekmeye devam edecek” sözlerini dile getirdi ve uygulamanın önümüzde ki dönemlerde daha çok popülarite kazanacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim