Anlık Bildirim

TikTok, gençler için güvenlik ve gizlilik ayarlarını güçlendirecek

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan kısa video platformu TikTok, 13-17 yaş arası gençler için bir dizi güvenlik ve gizlilik önlemini devreye sokacak.

TikTok gençler için güvenlik ve gizlilik ayarlarını güçlendirecek Tam Boyutta Gör

Kısa video hizmeti TikTok, sosyal ağı 13-17 yaş arası kullanıcılar için daha özel, güvenli ve daha az bağımlılık yapıcı hale getirmeyi amaçlayan bir dizi önlem hazırladı. Değişiklikler, uygulamadaki mesajlaşmayı, yayınlanan videolara erişimi, bunları indirme yeteneğini ve ayrıca bildirimlerin yönetimini etkileyecek.

16-17 yaş arası yeni kullanıcılar için kayıt olurken, özel mesaj alma varsayılan olarak devre dışı bırakılacak. Yenilik aynı zamanda bu yaştaki mevcut kullanıcıları da etkileyecek, bir noktada uygulama onları ayarlarda uygun sayfaya yönlendirecek ve onlardan bu işlevin kurulumunu onaylamalarını isteyecek. Hizmetin yönetimi, herkes için özel mesajları devre dışı bırakmayı planlamamakta ve bu önlemin asıl amacı, kullanıcıları bilinçlendirmek olarak açıklanıyor.

16 yaşın altındaki bir kullanıcı tarafından ilk video yayınlandığında, sistem gönderiyi kimlerin görebileceğini belirtmeyi teklif edecek: Aboneler, arkadaşlar veya yalnızca kullanıcının kendisi. Bu durumda "Tümü" seçeneği kullanılamayacak. Böylece TikTok, 16 yaşın altındaki gençlerin yayınladığı içeriklerin görünürlüğünü azaltmaya karar verdi. Kullanıcı artık hedef kitlesini kendisi belirliyor. Ayrıca bu aynı yaş kategorisinde, birkaç kullanıcının ortak çalışmasına odaklanan Düet gibi işlevler de mevcut olmayacak.

TikTok gençler için güvenlik ve gizlilik ayarlarını güçlendirecek

Bildirimler belli saatler dışında gönderilmeyecek

16-17 yaş arası kullanıcılara da sistem tarafından videolarının indirilip indirilemeyeceği sorulacak. TikTok bu grup için indirmeyi tamamen yasaklamayacak, ancak seçiminizi onaylamanız gerekecek ve sistem indirilen videoların diğer sosyal ağlarda yayınlanabileceğini belirtecek. 13 ila 15 yaş arasındaki gençler ise videolarını indirilebilir hale getiremeyecekler.

Son olarak TikTok, gençler için bildirimleri kısıtlayacak. 13-15 yaş arası kullanıcılar 21:00'den sonra bildirim almayacak, 16-17 kategorisi için 22:00'den sonra platformla bağlantı kesilecek. Her iki durumda da, bildirimler saat 08:00'de çalışmaya başlayacak.

Değişiklikler dünya çapındaki tüm genç kullanıcılar için yürürlüğe girecek, ancak TikTok yönetimi henüz kesin bir zaman çizelgesi üzerinde anlaşmaya varmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim