Anlık Bildirim

Tizen akıllı telefonların Facebook, WhatsApp Instagram ve Messenger desteği sonlandırıldı

Sosyal medya devi Facebook, bünyesindeki tüm uygulamalarını Tizen Mağazası'ndan kaldırarak, bu işletim sistemi için verilen uygulama desteğini sonlandırdı.

Tizen akıllı telefonların Facebook, WhatsApp Instagram ve Messenger desteği sonlandırıldı Tam Boyutta Gör

Facebook, temel mobil uygulamalarını Tizen Mağazası'ndan kaldırdı. Samsung Tizen OS çalıştıran cihazlara artık Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi uygulamalar yüklenemeyecek. Bu hamle birkaç ay önce duyurulduğu için beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirilmiyor.

Halihazırda yüklü olan Facebook uygulamalarının Tizen platformunda çalışmayı durdurduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Örneğin, WhatsApp'ı açmaya çalıştığınızda, cihazın artık desteklenmediğini ve bu uygulamayı kullanmaya devam etmek için başka bir platforma geçmeniz gerektiğini belirten bir mesaj beliriyor. Tizen Store'da en çok indirilen uygulamanın WhatsApp olması dikkat çekici. Bunun başlıca nedeni, WhatsApp'ın Tizen akıllı telefonlarda bulunan tek büyük iletişim uygulaması olması. Diğer Facebook uygulamaları da platformun en popüler uygulamaları listesinde yer alıyordu.

Tizen akıllı telefonların Facebook, WhatsApp Instagram ve Messenger desteği sonlandırıldı

Kullanıcılar bu karardan vazgeçilmesini istiyor

Tizen'li yeni akıllı telefonların birkaç yıldır piyasaya sürülmediğini düşünürsek, Facebook'un kararı oldukça mantıklı sayılabilir. Samsung toplamda, en son 2017'de satışa çıkan Samsung Z4 olmak üzere yalnızca dört Tizen tabanlı akıllı telefon piyasaya sürdü. Tizen işletim sisteminin TV'ler, ev aletleri veya IoT cihazları gibi birçok Samsung elektronik ürününde yer aldığını da belirtelim.

Buna rağmen, Tizen özellikli akıllı telefonlar iyi sağladığı iyi performans ve nispeten ucuz olması nedeniyle Hindistan, Bangladeş ve Güney Afrika pazarlarında iyi satış rakamlarına ulaşıyor. Ancak Facebook uygulamalarının kaldırılmasının birçok kullanıcıyı endişelendirdiği belirtiyor. Şu anda Tizen Help, uygulamaları geri döndürmek için çok sayıda istek almakta. Ancak, Samsung ve Facebook için Tizen'in daha da geliştirilmesine yatırım yapmak kârlı olmadığından, böyle bir sonuç pek olası görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7287 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tizen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim