Anlık Bildirim

Otomobil sektörüne de abonelik geliyor: Toyota, akıllı araç özellikleri için aylık ücret talep edecek

Günümüzde çoğunlukla internet tabanlı uygulamalarda gördüğümüz aylık abonelik hizmeti otomobil sektörüne de geliyor. Toyota, akıllı araç özellikleri için yeni bir abonelik hizmeti duyurdu.

Toyota'dan flaş karar: Akıllı özellikler için abonelik getiriyor Tam Boyutta Gör

Dev otomobil üreticisi Toyota, otomobillerde yer alan çeşitli akıllı özellikleri kullanabilmek için ücret talep edecek. Anahtarlıklardan uzaktan araba çalıştırma özelliğini (Remote Connect) içerecek abonelik hizmeti, gelişmeyi sürdürerek yeni özelliklere de ev sahipliği yapacak.

Otomobil endüstrisinde abonelik hizmeti yaygınlaşabilir

Günümüzde yalnızca birkaç Toyota modelinde ücretsiz olarak sunulan Uzaktan Kumanda hizmeti, Audio Plus veya Premium Audio paketleri ile geliyor. Bununla beraber yeni gelecek abonelik hizmeti ile beraber kullanıcıların ayda 8 dolar veya yılda 80 dolar gibi bir ücret ödemeleri gerekecek.

Toyota'nın yeni aylık abonelik planları altında sunulacak 'akıllı özellikler' ile otomobil endüstrisinde bir değişim görüyor olabiliriz. Zira büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla da, ücretli OTA (Over the Air) yükseltmeleri ile benzer bir abonelik hizmeti sunuyor ve kullanıcıların kilitlenen belirli özellikleri kullanmalarını sağlıyor.

Tesla çeşitli özellikler için aylık ödeme sistemini kullansa da kullanıcılara tek bir ödeme imkanı da sunuyor. Toyota'nın yeni abonelik sistemi ile beraber, ücretli DLC'lere (İndirilebilir İçerik) sahip akıllı otomobillerin gelecekte yaygınlaşabileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8493 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim