Anlık Bildirim

TSMC 5nm yonga üretimine hazır

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC, 5nm üretim sürecine dayanan yongaların seri üretimine başlayacak. PC donanımları ve mobil cihazlarda kullanılacak olan yongalar Nisan ayında üretime girece

TSMC 5nm yonga üretimine hazır Tam Boyutta Gör

Dünyanın önde gelen yarı iletken üreticisi TSMC'nin, 5nm tabanlı yongaların seri üretimine başlayacağı bildirildi. Gelen bilgilere göre üretim bu yılın ilk yarısında ve yüksek ihtimalle Nisan ayında başlayacak.

Gelirin yüzde 10'unu oluşturacak

ULV (ultraviyole litografi) teknolojisini kullanan ikinci şirket olan TSMC, son birkaç yıldır 5nm üretim süreci üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Şirketin son olarak ürettiği 7nm+ yongalar ise en son amiral gemisi akıllı telefonların işlemcisinde kullanılmıştı. Artan transistör yoğunluğu ve düşük güç tüketimi sunacak olan 5nm yongaların, PC donanımları ve mobil cihazlarda kullanılacağı belirtiliyor.

TSMC 5nm yonga üretimine hazır Tam Boyutta Gör

Analistler TSMC'nin üretim kapasitesinin dolu olduğunu ve çok fazla sipariş almayacaklarını belirtiyor. Buna ek olarak 5nm yongaların ise şirketin bu yılki gelirlerinin yüzde 10'unu oluşturması bekleniyor. TSMC'nin hedefleri arasında ise bu yongaların, orta sınıf tüketici için kullanılabilir hale getirmek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim