Anlık Bildirim

Türkiye'de telefon üretimine yeni teşvik düzenlemesi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle demonte haldeki telefon parçalarının ithalatı gözetim uygulamasından muaf tutulacak. Türkiye'de üretim ve montaj yapacak firmalara destek sağlanacak.

Türkiye'de telefon üretimine yeni teşvik düzenlemesi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz ay yayımlanan teşvik düzenlemeleriyle Türkiye’de akıllı telefon üretimine ciddi oranda destek sağlanıyor. Bugün bir teşvik düzenlemesi daha yayımlandı. Bugünkü düzenleme, Türkiye’de üretim ve montaj yapacak firmaların demonte haldeki parça ithalatına muafiyet getiriyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğe göre, akıllı telefon aksam ve parçaları ithalatının 8517.70.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) ile adet başına 5 doların altında gümrük kıymetini haiz olanlarına yürütülen gözetim önlemi, söz konusu parçaların "akıllı telefon üretiminde kullanılmak üzere ana kart dizgisi tamamlanmış ve tamamen demonte" olması halinde uygulanmayacak.

Türkiye’de telefon üretimini kolaylaştıran düzenlemeler Asyalı teknoloji devlerini ülkemize çekti. Oppo, Samsung, Xiaomi Tecno, Vivo ve TCL Türkiye’de telefon üretmeye karar verdi. Bazı firmalar kendisi üretime gelecek, bazıları ise alt yüklenici aracılığıyla üretim yapacak. Oppo, Samsung, Xiaomi, Tecno ve TCL’in üretim yapacağı fabrikalar belli oldu. Fabrikaların yılın ilk çeyreğinde tamamlanması ve üretime başlaması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11362 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu üretimi, yerli üretim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim