Anlık Bildirim

Türkiye’nin %96’sı gelecekte su sıkıntısı yaşanacağına inanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeni bir anketin sonuçlarına göre, Türkiye’de bulunan vatandaşların %96’sı gelecekte susuzluk yaşanacağını düşünüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, Türkiye’de su tüketimi hakkında bilgi topladı. Anket sonucunda ise ülkedeki insanların %96’sının gelecekte susuzluk yaşanacağını düşündüğü ortaya çıktı.

Çeşme Tam Boyutta Gör

26 ilde gerçekleştirilen ankette vatandaşların su tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi toplamak amaçlandı. Araştırmanın sonuçlarında ise katılımcıların %96’sının “Gelecekte susuzluk yaşamamak için ciddi tedbirler alınmalı” cevabını verdiği ortaya çıktı.

1.200 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette su tasarrufu yapan insanların oranı da ölçüldü. Sonuçlara göre katılımcıların %83’ü su tasarrufu yapmak için çaba sarf ediyor. Bu konuya en çok dikkat eden kesimin ise 40-44 yaşlarındaki insanlar olduğu gözlemlendi. Bölgeler bazında bakıldığında da Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayanların daha çok su tasarrufu yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin %96’sı gelecekte su sıkıntısı yaşanacağına inanıyor Tam Boyutta Gör

Endişelere rağmen tasarruf oranları düşük

Araştırma sonucunda su tüketimi hakkında bireysel ve toplumsal ölçümler de yapıldı. Bunun sonucunda da su sıkıntıları hakkındaki endişelerin tasarruf oranlarına yansımadığı görüldü. Katılımcıların %52’si ellerini yıkarken, %22’si de diş fırçalarken suyu açık bıraktığını, %43’ü çamaşır makinesini tam doldurmadan kullandığını ifade etti. Buna ek olarak da aylık otalama su faturasının 88 lira olduğu ankette ortaya çıktı.

Anket sonuçları Tam Boyutta Gör

İklim değişiklikleri sebebiyle artan kuraklıklar, dünyanın geleceği için büyük bir tehlike arz ediyor. Susuzluk da bunun sonucunda oluşabilecek en ciddi sorunlar arasında yer alıyor. Uzmanlar da bu sebepten dolayı su tasarrufu konusunda daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6264 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim