Anlık Bildirim

TUSAŞ'ın insansız savaş uçağının ismi açıklandı: ANKA-3 MİUS

TUSAŞ'ın geliştirdiği jet motorlu insansız savaş uçağının adı ANKA-3 MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) olacak. ANKA-3 jet motordan güç alacak.                
TUSAŞ'ın insansız savaş uçağının ismi açıklandı: ANKA-3 MİUS Tam Boyutta Gör
Baykar’ın ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) de insansız savaş uçağı geliştiriyor. Daha önce TUSAŞ TİSU olarak bilinen proje hakkında yeni detaylar açıklandı. TUSAŞ’ın insansız savaş uçağının ismi ANKA-3 MİUS olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda ANKA-3 hakkında açıklamalarda bulundu. ANKA-3’ün jet motora, yüksek taşıma kapasitesine ve radarda düşük görünürlüklü kuyruksuz tasarıma sahip olacağı belirtildi. Bu açıklamadan yola çıkarak ABD'nin Northrop Grumman X-47B insansız savaş uçağına benzer şekilde üçgen tasarıma sahip olacağını söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları söyledi:

“ANKA-3, jet motoru ve hızıyla, yüksek yük taşıma kapasitesi ve radarda neredeyse görünmeyen kuyruksuz yapısıyla İHA alanında yeni bir sayfa açacak. Önümüzdeki yıl ANKA-3 MİUS projemizden müjdeleri milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Milli Muharip Uçak ve Kızıl Elma ile diğer insansız savaş uçaklarımızla savunma dengeleri yeniden yazılacak.”

Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre ANKA-3 yaklaşık 7 ton ağırlığa sahip olacak. Aksungur ve ANKA İHA projelerinden elde edilen deneyim ile geliştirilecek. Bu İHA’lardan farklı görev ve kabiliyetlere sahip olacak. Uçuş hızının ise 0,7 mach hızında olması planlanıyor. İlk uçuşunu 2023’te yapması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
77789 kez okundu.
25 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, anka-3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim