Anlık Bildirim

Twitter'da Türkiye'nin en çok konuştuğu Olimpiyat sporcuları

Twitter, Türkiye'nin Tokyo 2020 Olimpiyatları karnesini açıkladı. Twitter'da Türkiye'nin en çok konuştuğu spor dalı voleybol olurken en çok konuşulan sporcular da kadın voleybolcular oldu.

Twitter'da Türkiye'nin en çok konuştuğu Olimpiyat sporcuları Tam Boyutta Gör

Twitter, Türkiye’nin Tokyo 2020 Olimpiyatları hakkında en çok konuştuğu sporcuları ve spor dallarını açıkladı. 23 Temmuz’da başlayan Olimpiyatlar bu Pazar sona erecek. Olimpiyatlarda 33 farklı branş ve 50 disiplinde 11 binden fazla sporcular madalya mücadelesi veriyor. Türkiye’yi 18 branşta 108 sporcu temsil ediyor. Milli sporcularımız şu ana kadar 1 altın madalya ve 4 bronz madalya kazandı.

En çok konuşulan spor: Voleybol

Diğer büyük spor turnuvalarında olduğu gibi sporseverler Olimpiyatlarda da heyecanını Twitter üzerinden paylaşıyor. Twitter’ın açıkladığı verilere göre Türkiye’nin en çok konuşulan, en çok tweetlenen ve en çok etkileşim alan spor branşı voleybol oldu. Voleybolu sırasıyla judo, basketbol ve tekvando izledi.

Kadın sporcularımız öne çıktı

Türkiye'deki olimpiyatlarla ilgili atılan tweetlerde dikkat çeken bir diğer nokta da en çok tweet atılan ilk 5 sporcunun kadın sporcular olmasıydı. Bu sporcular Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Hatice Kübra İlgün, Busenaz Sürmeneli ve Hande Baladın oldu.

En çok kullanılan hashtag #Tokyo2020 olurken, bu hashtag'i #FileninSultanları hashtag'i takip etti. En çok beğeni alan tweet ise Eda Erdem'in tweeti oldu.

Dünya genelindeki verilere baktığımızda ise toplam 47 milyon tweet ile kaykay, açık ara en çok konuşulan spor olurken onu voleybol ve futbol izledi. Hakkında en çok tweet atılan sporcular ise kaykayda mücadele eden Rayssa Leal ve artistik cimnastikte mücadele eden Simone Biles oldu. Biles, yaşadığı zihinsel sağlık sorunu sebebiyle 4 farklı disiplindeki final mücadelesinden çekilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim