Anlık Bildirim

Twitter tanınmış hesapları trollerden koruyacak

Twitter herhangi bir kural ihlali yapmasa bile yoğun bir şikayet yağmuruna tutularak erişimi kısıtlanan kullanıcılar için yeni bir çözüm geliştiriyor. Project Guardian trollere çözüm olabilecek mi? 

Twitter trolleri Tam Boyutta Gör

Twitter üzerinde yer alan şikayet mekanizması her zaman doğru sonuçlar vermeyebiliyor. Troll sürüsü dediğimiz insan grupları belirledikleri bir hesaba yüklenerek şikayet fırtınası oluşturuyor ve bunun sonucunda o hesabın belirli özellikleri veya tamamı erişime kapanabiliyor. 

Twitter’dan troll tedbiri

Twitter yeni geliştirdiği bir çözüm ile kullanıcıları bu troll saldırılarından korumayı hedefliyor. Project Guardian adı verilen çözüm binlerce hesabın sıralandığı şirket içi bir liste oluşturuyor. Bu listedeki kullanıcılara yapılan şikayetler daha hızlı bir şekilde değerlendiriliyor. 

Facebook VIP çözümünde en büyük eleştiri konusu olan ayrıcalıklı sistemin aksine Project Guardian kullanıcılara herhangi bir ayrıcalık vermiyor. Daha çok tahmine dayalı oluşturulan listeler üzerinden daha hızlı ve sağlıklı karar verilmesi amaçlanıyor. 

Listede ünlü hesapların olmayacağı daha çok tanınmış kişilerin olacağı ifade ediliyor. Örneğin sporcular, medya çalışanları veya politikacılar bunlar arasında. Hatta viral olarak yüksek sayıda takipçi kazanan kullanıcılar da listeye girebilecek. Twitter böylece normal kullanıcıları da koruma altına alabilmeyi planlıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim