Anlık Bildirim

Twitter, Covid-19 ile ilgili yanıltıcı bilgileri engellemek için yeni bir özellik getiriyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter yaptığı yeni bir açıklamada, kullanıcıların yanıltıcı bilgileri işaretlemelerini sağlayan yeni bir özelliğin getirileceğini duyurdu.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, salı günü bir açıklama yaptı. Açıklamada, kullanıcıların Covid-19 ile ilgili yanıltıcı bilgileri gördüklerinde işaretleyebileceği ve bildirebileceği yeni bir özelliğin test edilmeye başlanacağı açıklandı.  

Twitter’dan yanıltıcı bilgilere karşı yeni önlem Tam Boyutta Gör

Artık kullanıcılar, her tweet’in sağ üst köşesindeki açılır menü aracılığıyla tıpkı zararlı içeriklerde yapılabildiği gibi yanıltıcı bilgiler içeren tweetleri de bildirebilecekler. Kullanıcılar, siyaset ve sağlık gibi kategoriler hakkında yanıltıcı bilgiler içeren tweetleri bildirebilecekler. Örnek olarak; siyaset kategorisi, seçimlerde yayılan bilgi kirliliğini önlemek için olacak. Sağlık kategorisinde ise Covid-19 hakkındaki yanıltıcı bilgiler engellenmeye çalışılacak.

Bu yeni özellik öncelikle ABD, Avusturalya ve Güney Kore’de bulunan kullanıcılar için geçerli olacak. Şirketin açıklamalarına göre özelliğin tüm dünyada kullanılması için birkaç ay boyunca test edilmesi gerekiyor.

Twitter’dan yanıltıcı bilgilere karşı yeni önlem Tam Boyutta Gör

Hükümet platformlara baskı uyguluyor

Geçtiğimiz ay Biden yönetimi, sosyal medya platformlarında yayılan yanlış bilgilere karşı sert bir tutum sergilemişti. Başkan Joe Biden bir açıklamasında, Facebook gibi platformların yanlış bilgilerle “insanları öldürdüğünü” söylemişti. Twitter’ın yeni özelliği açıklaması da hükümetin baskılarından sonra geldi.

Kısacası ABD yönetimi, popüler sosyal medya platformlarının yayılan yanlış bilgileri önlemek için daha sert ve etkili önlemler alması gerektiğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5234 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, pandemi ve
2 etiket daha Internet Covid-19
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim