Anlık Bildirim

Twitter Türkiye’de içerikleri engelliyor, Elon Musk: En iyisi bu!

Mahkeme kararıyla Türkiye’de belirli Twitter içeriklerinin engellenmesini protesto eden gazetecilere Elon Musk tepki gösterdi. Düzenlemelere mutlaka uyulması gerektiğini belirtti.
Twitter Tam Boyutta Gör
Özellikle girilen seçim sürecinde yanlış anlaşılmalara ve manipülasyonlara engel olmak amacıyla ardı ardına Twitter içeriklerine karşı hukuki yollara başvuruluyor. Twitter de yükümlülüklerini yerine getirmek adına içerikleri engelliyor. Yaşanan gelişmeler Elon Musk ile bir gazeteci arasında kısa bir tartışmaya neden oldu.

Twitter’de yasaklama tartışması

Türkiye’de resmi olarak faaliyet gösteren Twitter, düzenlemeler gereği gelen hukuki talepleri yerine getirmek durumunda. Aksi takdirde para cezası ve bant genişliğini daraltma gibi cezai müeyyideler uygulanabiliyor.

Twitter global ilişkiler hesabının Türkiye’deki mahkeme kararları sonrasında belirli içeriklere engelleme getirdiğini duyurmasının ardından Bloomberg editörü Matthew Yglesias, bunu muhalifleri susturma operasyonu olarak yorumladı ve Elon Musk’ın daha önce yayınladığı gizli belgelere gönderme yaptı.

Elon Musk ise editöre sessiz kalamadı ve “Aklını mı yitirdin Yglesias? Tüm Twitter erişimini darboğaza mı soksaydık?” şeklinde ilginç bir cevap verdi. Daha sonra ise şeffaf olmasını isteyenlere cevap vererek Türk hükümetinin yaptığı talepleri sonraki bir zaman diliminde açıklayacağını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim