Anlık Bildirim

Twitter (X), kan kaybediyor: İndirmeler ve kullanıcı sayısı hızla düşüyor!

Elon Musk'ın yönetimindeki Twitter, adını X olarak yeniledikten sonra indirme ve kullanım oranında son yılların en düşük seviyesine ulaştı. İşte detaylar:       
Elon Musk Twitter X indirme ve kullanıcı sayısı düşüş Tam Boyutta Gör
Twitter, X marka değişikliğinin ardından indirme sayısında son on yılın en düşük seviyesine ulaştı. 60 gün içinde indirmeler %30 oranında düştü. Ancak, bununla da sınırlı değil.

İndirmeler son on yılın en düşük seviyesinde

Twitter, bir dönem gündemi takip etmek için en iyi sosyal platformlardan biriydi. Hatta haber uygulamaları arasında en popüler olandı. Elon Musk, yönetime geldikten bir süre sonra yeniden markalaşma sürecini başlattı ve artık Twitter ve tweet gibi bağlantılı terimler tamamen ortadan kalktı. Popüler sosyal ağ, tamamen X oldu. Apptopia tarafından hazırlanan güncel rapora göre, bu isim değişikliği yeni CEO’nun açıklamalarının aksine olumsuz sonuçlar doğurdu. Twitter, yeniden markalaşmadan sonraki iki ay içinde indirmelerde yaklaşık %30 oranında düşüş yaşadı.

Yeni hesap açanlar açıklanandan alt seviyede

Twitter.com üzerinden de erişilebilen web platformu için de trafikte azalma söz konusu. Dünyanın dört bir yanından X’e giren kullanıcıların sayısı Ağustos ayında bir önceki yıla göre %10 oranında azaldı. Twitter, 2011’den bu yana ayda 15 - 30 milyon yeni kullanıcının platforma giriş yaptığını söylese de son verilere göre X, Ağustos ve Eylül ayları arasında yalnızca 10 milyon kullanıcıya ulaştı.

Aktif kullanıcı sayısında düşüş: Hedeften çok uzak!

X, kullanıcıları tutma konusunda da düşük performans sergiliyor. Temmuz ayında günlük aktif kullanıcı sayısı 253 milyon iken Eylül ayında 249 milyona düştü. Aynı zaman diliminde aylık aktif kullanıcı sayısı da 398 milyondan 393 milyona düştü. Bu rakamlar Musk’ın hedeflediğinden çok düşük seviyede. Musk, 2024 yılına kadar aylık 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3377 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim