Anlık Bildirim

ÖTV için düzenleme tasarısı TBMM’de

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, araçlardaki vergiler için yeni düzenleme hazırlığının yolda olduğunu duyurdu. Bakanın ağzından resmi açıklamalar yazımızda sizleri bekliyor.

ÖTV için düzenleme tasarısı TBMM’de Tam Boyutta Gör

Bir süredir konuşulan otomobilde ÖTV düzenlemesine ilişkin olarak resmi adım çok yakında atılabilir. Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ÖTV düzenlemesine ilişkin tasarının TBMM’de olduğunu açıkladı.

Motor hacmine göre uygulanan vergilendirme sisteminin dünyada çoktan terkedildiğine ve çağ dışı olduğuna dikkat çeken Şimşek, düzenleme ile aracın değerine göre bir uygulamaya gidilebileceğini belirtti.

Aracın Değerine Göre Vergi 

Bakan, Türkiye’de motor hacmine göre vergileme uygulandığı için otomobil firmaları çok pahalı otomobilleri Türkiye’ye özgü motor hacimleriyle ya da çok düşük motor hacmine sahip versiyonlarla satışa sunmaya başladı diyor. Bu nedenle uygulanacak ÖTV’de artık aracın değerinin de dikkate alınacağı bir model uygulanacak. Dolaylı vergilerde de değeri bir miktar dikkate alacak yasal bir alt yapı hazırlığı yapılıyor.

Mehmet Şimşek, düzenleme “X değerini aşan otomobil, motor hacmi 1.1 bile olsa vergide şu orana tabidir” şeklinde uygulanacak diyor. İlerleyen günlerde detaylarının kamuoyu ile de paylaşılacağını düşündüğümüz düzenleme yeni yıla yetişebilir. Çalışmanın ardından ülkemizde özellikle C sınıfının üst modelleri ile D ve E sınıfı araçların fiyatlarında bir takım değişiklikler olabilir. Elektrikli araçların bu düzenlemeden nasıl etkileneceği ise büyük merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17841 kez okundu.
77 kişi, toplam 83 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, vergi ve
2 etiket daha mehmet şimşek ÖTV
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim