Anlık Bildirim

Elon Musk bombayı patlattı: "Tesla Roadster'ımı önümüzdeki ay Mars'a gönderiyorum"

Bugün Twitter adresi üzerinden Falcon Heavy'nin önümüzdeki ayki ilk kalkış denemesinden bahseden Elon Musk, bu deneme sırasında kendi Tesla Roadster aracını Mars'ın yörüngesine göndereceğini söyledi.
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, önümüzdeki ay ilginç bir girişimde bulunmayı planlıyor. Musk, SpaceX'in yeni nesil devasa roketi Falcon Heavy'nin ilk kalkış denemesinde kendi Tesla Roadster'ını Mars'ın yörüngesine fırlatmaya çalışacağını açıkladı

Bu ilginç planı ilk kez bugün Twitter hesabından duyuran Musk,"Falcon Heavy önümüzdeki ay Apollo 11'in fırlatıldığı kalkış kompleksinden ilk kez havalanacak. Roketin üzerinde taşıyacağı yük gece yarısı kırmızısı rengindeki benim kendi Tesla Roadster'ım olacak. İstikamet ise Mars'ın yörüngesi. Yükselme sırasında patlamazsa milyarlarca yıl derin uzayda olacak." ifadelerini kullanıyor. Musk ayrıca Roadster aracının fırlatma anında David Bowie'nin ünlü şarkısı Space Oddity'yi çalacağını söylüyor.

Elon Musk'ın ilk Falcon Heavy denemesinde böyle enteresan bir girişimde bulunmak istediği aslında bir süredir biliniyordu. Devasa roketin ilk kalkış denemesinde çok da bir başarı beklemedini daha önce birçok kez belirten Musk, yaptığı açıklamalarda roketin zaten büyük ihtimalle patlayacağını söylemiş ve bu nedenle fırlatmada "hayal edebilecekleri en saçma şeyi" yapmak istediklerini ifade etmişti.
Diğer taraftan Ocak ayı Mars'a yük göndermek için aslında pek de uygun bir zaman değil. Zira Mars ve Dünya arasındaki uzaklık bildiğiniz gibi sadece 26 ayda bir minimum seviyeye iniyor. Dünyanın dev uzay ajansları Mars'a bir görev düzenleyecek olduklarında genelde uzaklığın minimum düzeyine indiği bu zaman dilimlerini tercih ediyorlar. Örneğin NASA, 2016'da göndermek istediği InSight uzay aracında ufak bir problem tespit edince uzay aracını tam 26 ay boyunca ertelemek zorunda kalmış ve 2018'in Mayıs ayını yeni kalkış tarihi olarak belirlemişti.


Elbette 26 aylık aralıklarla Mars'a görev düzenlemek bir zorunluluk değil, ancak diğer zamanlarda gönderilen yüklerin çok daha uzun bir yol gitmesi veya rotalarını kısaltmak için normalden fazla yakıt kullanmaları gerekiyor. Tabi Elon Musk ve SpaceX muhtemelen bu tarz şeyleri şu anda pek de umursamıyordur. Önümüzdeki ayki denemeden zaten çok da bir başarı beklemiyorlar.

Elon Musk, geçtiğimiz Temmuz ayında katıldığı ISS R&D konferansında da,""Falcon Heavy'nin ilk görevinde yörüngeye ulaşabileceğinden bile şüpheliyim. Aslına bakarsanız roketin kalkış kompleksine zarar vermemesini bile başarı sayarım. Umuyorum kalkış kompleksinden yeterince uzaklaşır da herhangi bir zarara neden olmaz." şeklinde konuşmuştu.

Bakalım Musk'ın Mars yörüngesine Tesla Roadster gönderme planı nasıl sonuçlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10063 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim