Anlık Bildirim

Sık sık sel felaketlerinin yaşandığı Rize’de AFAD’ın afet uygulamasını sadece 900 kişi indirdi

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'de sel felaketlerinin yoğun şekilde yaşandığını belirterek vatandaşların AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasını indirmesini tavsiye etti.

Vali'den AFAD'ın Acil Çağrı uygulaması hakkında açıklama Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD tarafından geliştirilen AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması, afet anlarında ve acil durumlarda vatandaşın yardım ihtiyacı için geliştirildi. Uygulama, bulunduğunuz bölgeyi ilgilendiren afet durumları hakkında önceden bildirimler yollayarak uyarılarda bulunuyor. Acil yardıma ihtiyacınız olduğu durumlarda ise kolay bir şekilde yardım çağrısı yapmanıza yardımcı oluyor.

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulaması, sık sık sel felaketlerinin yaşandığı Rize’de yeteri kadar ilgi görmedi. Uygulamanın indirilmesi için şehirde tanıtım duyuruları yapıldı. Cami hutbelerinde ve Rize Valiliği tarafından sosyal medyada tanıtımları yapıldı. Tüm bu tanıtımlara rağmen uygulamayı Rize’de sadece 900 kişi indirdi.

Vali'den AFAD'ın Acil Çağrı uygulaması hakkında açıklama Tam Boyutta Gör

Vali'den vatandaşlara çağrı!

Rize Valisi Kemal Çeber, şehirde sık sık afet olaylarının yaşandığını ancak AFAD uygulamasının sadece 900 kişi tarafından indirildiğini açıkladı. Vali Çeber, uygulamanın acil çağrı sistemi sayesinde vatandaşların kolay bir şekilde yardım çağrılabildiğini ve konum verileri sayesinde acil müdahale ekiplerinin işinin kolaylaştığını belirtti.

Vali Çeber, uygulamanın sağladığı avantajlarla ilgili olarak, “Cep telefonlarına indirilen uygulamada, yuvarlak bir butonun etrafında 'yaralıyım', 'enkaz altındayım' veya durumunu anlatan 4 tuş var. Butona bastığı anda sistem o vatandaşımızın zor bir durumda olduğunu ve ulaşılması gerektiğini, konumunu oradan görüyor. Bizim işimizi çokça kolaylaştırıyor. Çünkü afet olduğunda vatandaş arıyor ‘sel geldi’ diyor ama biz onun yerini anlayana kadar bazen 2 saat geçiyor. İşte bu program bu işi çözüyor. Tüm vatandaşlarımızdan bunu cep telefonlarına indirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Afad Acil Çağr?ı? Afad Acil Çağr?ı? Afad Acil Çağr?ı? Afad Acil Çağr?ı? Business Ücretsiz 24 MB

Afad Acil Çağrı Afad Acil Çağrı Afad Acil Çağrı Afad Acil Çağrı İçişleri Bakanlığı İş Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim