Anlık Bildirim

Volkswagen fiyatları Almanya'da yüzde 5'e yakın artacak: Bayiler karara tepkili

Volkswagen, Almanya'da Polo, Golf ve T-Roc gibi içten yanmalı motorlu modellerinin fiyatlarını yüzde 4,4 yükseltme kararı aldı. Bu durum, zaten satışların azalmasından yakınan bayileri kızdırdı.
Volkswagen'in fiyatları yükseltme kararı bayileri kızdırdı Tam Boyutta Gör
Volkswagen, Almanya'da içten yanmalı motorlu modellerinin fiyatlarını arttırma kararı aldı. Yapılan açıklamada, yükselen enflasyon nedeniyle böyle bir adım atıldığı ifade edildi.

Bayileri fiyat artışı hakkında bilgilendiren Volkswagen, "hammadde, enerji ve ekipman tedarikindeki önemli maliyet artışlarının" bu sonucu doğurduğunu söyledi. Bu kapsamda; Golf, Tiguan, Passat, Polo ve T-Roc'un da dahil olduğu modellerin ortalama fiyatı yüzde 4,4 artacak.

Alman üretici tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Volkswagen bile enflasyondan kaçamaz. Uzun vadeli kontratlar ve verimlilik artışı ile elimizden gelenin en iyisini yapmamıza rağmen maliyetler üzerindeki etki tam olarak telafi edilemiyor."

Yeni fiyatları 23 Şubat'tan itibaren geçerli

Automobilwoche'nin haberine göre yeni fiyatlar 23 Şubat'tan itibaren geçerli olacak. Bu adımla birlikte giriş seviye Volkswagen Polo fiyatının 905 euro yani yüzde 4,5 artacağı belirtiliyor. Aynı şekilde Golf'ün fiyatı 1585 euro (%5,36) ve T-Roc'un fiyatı da 1455 euro (%5,98) artacak.

Bayiler ise Volkswagen'in fiyat artırma kararına tepkili. Birçok bayi yetkilisi Alman şirketin tüketici belirsizliği nedeniyle fiyatları düşürmesi gerektiğini dile getiriyor. Halihazırda satışları düşmeye devam eden bir bayi yetkilisi de fiyat artırımı kararını görünce hayrete düştüklerini dile getirdi.

Tepkiler gelse de çeşitli etkiler nedeniyle otomobil fiyatları yükselmeye devam ediyor. Auto News Europe'un haberine göre Volkswagen fiyatları 2021'den 2022'nin ortalarına kadar olan süreçte yaklaşık yüzde 11 artış gösterdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6500 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, volkswagen polo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim