Anlık Bildirim

WhatsApp Web'i daha güvenilir kılacak yeni özellik: Kod doğrulama

Meta, WhatsApp Web'i daha güvenilir kılmak için ek güvenlik katmanları getiriyor. Bu amaçla kod doğrulama özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, verilerin çalınmasını çok daha zor bir hale getiriyor.

WhatsApp Web'e kod doğrulama özelliği geldi Tam Boyutta Gör

Meta'ya ait popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a, geçen yıldan beri web tarayıcılarıyla erişen insan sayısı oldukça arttı. Bu değişimi göz önünde bulundurarak WhatsApp Web'e ek güvenlik katmanları getirmenin yollarını aramaya başlayan WhatsApp, Code Verify ile çalışmalara başladı. Code Verify, WhatsApp Web kullanıcılarına bağımsız, üçüncü taraf, şeffaf kod doğrulaması sağlamak için web altyapısı ve güvenlik şirketi Cloudflare ile ortak çalışıyor.

WhatsApp Web kod doğrulama özelliği nasıl çalışır?

WhatsApp Web'e kod doğrulama özelliği geldi Tam Boyutta Gör

Code Verify, WhatsApp'ın web sürümünün güvenliğini artırmayı amaçlayan yeni bir tarayıcı uzantısı olduğunu duyurdu. Uzantı, WhatsApp'ın web sürümünün içeriğinin değiştirilmediğini doğrulayarak çalışmakta. Böylece WhatsApp Web kullanılırken olası bir saldırganın verileri çalmasını veya mesajların gizliliğinin tehlikeye atılmasını çok daha zor bir hale getiriliyor.

WhatsApp Web'e kod doğrulama özelliği geldi Tam Boyutta Gör

WhatsApp Web kullanılmaya başlandığında uzantı, tarayıcının aldığı kodun bir kopyasını oluşturur ve onu WhatsApp Web kopyası ile eşleştirir. Kod eşleşirse, tarayıcıdaki simge yeşile döner ve WhatsApp Web sorunsuz bir şekilde çalışır.

Turuncu simge ile karşılaşılırsa, başka bir tarayıcı uzantısının Code Verify'ın WhatsApp Web'i doğrulama becerisine müdahale ettiği anlamına gelebilir veya isteğin zaman aşımına uğradığından ötürü sayfanın yenilenmesi gerekebilir.

Eğer bir sorun varsa kırmızı simge görünür. Bu durumda insanlar, diğer uzantıları duraklatmak, WhatsApp mobil uygulamasına geçmek veya üçüncü taraf bir kuruluşun analiz etmesi için kaynak kodunu indirmek gibi işlemler yapabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim