Anlık Bildirim

Windows 11'de "Masaüstünü göster" özelliği varsayılan olarak kapatılıyor

Microsoft, Copilot yapay zekasına yer açmak için Windows 11'de bulunan önemli bir kullanım kolaylığı sağlayan "Masaüstünü göster" özelliğini varsayılan olarak kapatıyor.
Windows 11'de 'Masaüstünü göster' özelliği kapatılıyor Tam Boyutta Gör
Microsoft’un 2019’da başlayan OpenAI yatırımları geçtiğimiz yıl Copilot olarak yazılım devinin tüm hizmetlerine girmeye başladı. Yapılan onlarca milyar dolarlık yatırım neticesinde ise Microsoft, herkesin Windows'ta Copilot kullanmasını istiyor gibi görünüyor. Bu masum “isteğin” son örneği ise  sistem tepsisinde Copilot'a yer açmak için "Masaüstünü göster" özelliğini kapatmak oldu.

"Masaüstünü göster" varsayılan olarak kapatılıyor

Hatırlanacağı üzere Microsoft, sistem tepsisindeki "Masaüstünü göster" özelliğinin kaldırarak yerine Copilot yapay zekasına hızlı erişim butonunu koymak istiyor ve bunu test ediyor. Bu değişiklik Windows 11'in zorunlu Şubat 2024 güncellemesiyle birlikte artık son kullanıcılara gönderiliyor. KB5034765'i yükledikten sonra, arama çubuğunun yanındaki Windows Copilot simgesi artık sistem tepsisinin en sağına (saat ve tarih kısmının sağına) taşınıyor.

Windows 11'de 'Masaüstünü göster' özelliği kapatılıyor
"Masaüstünü göster" özelliğini ne kadar beğendiğinize bakılmaksızın güncelleme sonrasında bu düşme otomatik olarak kapatılarak yerine Windows Copilot düğmesi konulacak. Bu değişim, ABD, Birleşik Krallık ve AB dışındaki (Türkiye gibi) bölgelerde yaşıyorsanız geçerli olacak.

"Masaüstünü göster" özelliği onlarca yıldır Windows’un bir parçası ve pencereler arasında kaybolunduğunda her şeyi simge durumuna küçültmek için hızlı bir seçenek. Microsoft bu özelliği Windows 11’den kaldırmıyor ancak varsayılan olarak artık kapalı konumuna getiriyor.

Masaüstünü Göster düğmesi nasıl açılır?

Windows 11'de 'Masaüstünü göster' özelliği kapatılıyor Tam Boyutta Gör

  1. Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu bölümüne gelin
  2. Bu sayfadaki "Görev çubuğu davranışları" bölümüne tıklayın ve "Masaüstünü göstermek için görev çubuğunun en uzak köşesini seç" seçeneğini etkinleştirin.

Tüm bunlara ek olarak Microsoft, KB5034765 veya daha yeni sürümlerde Masaüstünü Göster özelliğini bazı kişiler için kapattığını söylüyor. Yani bazılarında herhangi bir değişiklik olmayacak, ancak bu önümüzdeki haftalarda değişecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10487 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim