Anlık Bildirim

Windows 11'de zorunlu değişiklik: Edge tarayıcı ve Bing kaldırılabilecek

Microsoft, Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uyum sağlama çerçevesinde Windows 11'de Microsoft Edge tarayıcı ve Bing dahil olmak üzere istenmeyen çoğu uygulamayı kaldırmaya izin verecek.
windows 11 microsoft edge ve bing kaldırılabilecek Tam Boyutta Gör
Avrupa’daki büyük teknoloji şirketleri hakkında devam eden antitröst davaları sürerken, Microsoft, Dijital Pazarlar Yasası ile uyumlu hale getirmek için Windows 11’de birtakım değişiklikler yaptı. Kullanıcıların servis sağlayıcılar arasında seçim yapmasına ve tümü olmasa da çoğu önyüklü gelen uygulamayı kaldırmasına izin verilecek.

Dijital Piyasalar Yasası'na uyumluluk

Windows 11’de de yüklü gelen Edge web tarayıcı dışında Bing Search, Windows Arama bölümünden de kaldırılabilecek. Kullanıcılar ayrıca önceden yüklenmiş birkaç Microsoft veya iş ortağının uygulamalarını kaldırabilecek. Araç takımı bölmesinde MSN haber akışı kaldırılabilecek. Böylece kullanıcılar widget bölmesini karmaşık hale getiren tüm haber akışları ve reklamlar olmadan yalnızca ihtiyaç duydukları widgetları kullanabilecek. Ancak, Dosya Gezgini ve Windows Phone Link gibi kaldırılamayacak birkaç uygulama da var.

Microsoft, bu değişikliklerin AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) bölgesinde geçerli olacağını belirtti. Dolayısıyla bu tür değişikliklerin Türkiye dahil başka ülkelerde kullanıma sunulup sunulmayacağı belli değil.

Microsoft, varsayılan uygulamalara ilişkin de açıklamada bulundu. Microsoft, kullanıcılara tercih ettikleri varsayılan uygulamaları seçme seçeneği sunuyor ancak Windows 11 bazen bu tercihleri sıfırlıyor ve önceden yüklü uygulamaları kullandırmaya devam ettiriyor. Windows 11 artık hangi uygulamaların varsayılan olarak seçildiğini anımsayacak. Ayrıca kullanıcılara Windows 11 hesaplarının Microsoft hesaplarıyla senkronize edilmesini isteyip istemediklerini de soracak.

Kaynakça https://blogs.windows.com/windows-insider/2023/11/16/previewing-changes-in-windows-to-comply-with-the-digital-markets-act-in-the-european-economic-area/ https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/microsoft-will-let-windows-11-users-in-europe-uninstall-edge-bing-and-disable-ads-in-eea-dma Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5705 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, bing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim