Anlık Bildirim

Windows Paint artık herkes için yapay zeka görüntü oluşturucuya sahip

Microsoft, Paint uygulamasına OpenAI destekli 'Cocreator' görüntü oluşturucusunu ekledi. Windows 11 kullanıcıları artık DALL-E destekli 'Cocreator' metinden görüntüye oluşturucuyu kullanabilecek.
Windows Paint artık yapay zeka görüntü oluşturucuya sahip Tam Boyutta Gör
Eylül ayında, Microsoft'un Paint uygulamasında Cocreator adlı yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma özelliği ekleyebileceğini gösteren kod dizeleri keşfedilmişti. O ayın ilerleyen günlerinde Microsoft, OpenAI'ın DALL-E 3 modelini kullanan Cocreator özelliğinin Windows Insider kullanıcıları için Paint uygulamasına eklendiğini doğruladı. Şimdi ise tüm kullanıcılar için yeni Paint özelliği devreye sokuldu.

Paint’te yapay zeka görüntü oluşturucu dönemi

OpenAI'nin DALL-E 3 modeli tarafından desteklenen yeni entegre metinden görüntüye oluşturucu Cocreator, daha önce yalnızca Windows Insider'lar tarafından kullanılabiliyordu. Paint'teki yeni Cocreator düğmesi artık herkese açık olarak yayınlandı ve tüm kullanıcılara hayal ettikleri bir şeyin açıklamasını girerek aralarında seçim yapabilecekleri üç oluşturulmuş görüntü alma olanağı veriyor.

Görüntü oluşturucu Microsoft Paint için yeni bir eklenti olsa da, şirket DALL-E 3 metinden görüntü oluşturma özelliğini diğer hizmetlerinde zaten bir süredir kullanıyor. Microsoft'un Bing Sohbet (yeni adı Bing Copilot) robotu, DALL-E 3’e ilk erişim sağlayan uygulamalardan olmuştu.

Windows Paint artık yapay zeka görüntü oluşturucuya sahip Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte Paint’teki Cocreator'ı kullanmak için Microsoft Paint'i açın ve Cocreator yan panelini görmek için araç çubuğundaki Cocreator simgesini seçin. Metin kutusuna, oluşturmak istediğiniz görüntünün açıklamasını girin. Metni girdikten sonra, görselinizi oluşturmak istediğiniz stili seçin ve ardından Oluştur düğmesini seçin. Cocreator, talep ettiğiniz görüntünün üç farklı varyantını oluşturacak. Seçeceğiniz görüntüyü Paint tuvaline aktarmak da mümkün.

Ek olarak Paint'te Cocreator özelliğini kullanmak için bir Microsoft hesabınızın olması gerekiyor. Ayrıca, özelliği etkinleştirdiğinizde size 50 kredi veriliyor ve her kredi Cocreator'da bir görüntü oluşturmak için kullanılıyor. Kredi bitince görsel oluşturmak için beklemek gerekiyor. Şu anda yalnızca İngilizce dilini destekleyen bu özellik şimdilik ABD, Fransa, İngiltere, Avustralya, Kanada, İtalya ve Almanya'da kullanılabiliyor. Bu kısıtlamalar da yakında kalkacak.

Kaynakça https://www.theverge.com/2023/11/29/23981310/microsoft-ms-paint-cocreator-openai-ai-dall-e-3-text-to-image-generator-available https://support.microsoft.com/en-us/windows/use-paint-cocreator-to-generate-ai-art-107a2b3a-62ea-41f5-a638-7bc6e6ea718f Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim