Anlık Bildirim

Xbox ekosistem satışları Microsoft’u uçurdu

Donanım satışlarında yüzde 86 artış gösteren Xbox bölümü çatı bölümün 15.5 milyar dolar ile beklentileri aşmasını sağladı. Haliyle genel gelirler de beklentilerin üzerinde büyüdü.

Xbox ekosistem satışları Microsoft’u uçurdu Tam Boyutta Gör

Zorlu pandemi şartlarına rağmen yeni nesil konsollarını söz verdiği zamanda piyasaya süren Microsoft donanım ve yazılım satışlarından yüksek gelirler elde etmeyi başardı. Dördüncü çeyrek bu açıdan çok parlak geçti.

Beklentileri aştı

Açıklanan geçen yıl dördüncü çeyrek raporlarına göre Microsoft’un elde ettiği gelir 43 milyar dolar oldu ve tahminlerin 3 milyar dolar üzerine çıktı. Faaliyet karı da yüzde 33 artış göstererek 15.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Microsoft’un yüzünü güldüren Xbox ekosistem satışları oldu. Xbox donanım satışları bu dönemde yüzde 86 artarken içerik satışları da yüzde 40 artış gösterdi. PC bölümü toplamda 15.1 milyar dolar gelir ile yüzde 14 büyüdü.

Pandemi sürecinin insanları eve hapsetmesi haliyle bilgisayar ve konsol satışlarına olan ilgiyi arttırdı. 2021 yılı içerisinde de beklenen normalleşme gerçekleşene kadar yoğun ilgi devam edecek gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim