Anlık Bildirim

Xbox Series X'in teknik detayları açıklandı: 12 TFLOPs'luk müthiş performans

Xbox Series X, 12 teraflop performans sunan özelleştirilmiş bir RDNA 2 GPU ile geliyor. Microsoft ayrıca konsolun orijinal Xbox'tan Xbox One'a kadar geriye uyumluluk sunacağını söyledi.

Xbox Series X'in teknik detayları açıklandı: 12 TFLOPs'luk müthiş performans Tam Boyutta Gör

Microsoft'un büyük bir heyecanla beklenen yeni nesil konsolu Xbox Series X detaylanmaya devam ediyor. Şirket tarafından bugün yapılan açıklamalarda konsolun teknik özellikleriyle ilgili ilk kez resmi detaylar verildi. Xbox Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgilerde en dikkat çeken kısım 12 TFLOPs performans sunan GPU olmuş.

Microsoft, Xbox Series X'in özelleştirilmiş RDNA 2 GPU ve Zen 2 CPU ile geleceğini açıkladı. Özellikle de GPU tarafında oyunseverleri heyecanlandıracak bir seçim yapılmış. Şu an piyasadaki Nvidia ve AMD kartlarına baktığımızda 500 doların altında bu seviyede performans sunabilen bir ürün olmadığını görüyoruz. Xbox Series X bu anlamda tam bir fiyat/performans canavarı olacak gibi görünüyor.

Xbox Series X'in 8K desteği sunacağı belirtiliyor. Ayrıca daha önce açıklandığı gibi 120 FPS desteğine de yine özellikle vurgu yapılmış. Microsoft'un yeni nesilde yüksek FPS değerlerine büyük önem verdiğini biliyoruz. 4K 60FPS değerlerine stabil bir şekilde ulaşma hedefi var. Xbox Series X ayrıca Ray Tracing ve VRS (Variable Rate Shading) gibi modern teknolojileri de destekleyecek.

Microsoft'un tweetlerinde "Quick Resume" özelliği de dikkat çekiyor.  Bu özellik sayesinde oyunseverler birden fazla oyun arasında hızlıca geçişler yapabilecek. Daha önce durdurduğunuz bir oyuna uzun bir süre sonra bile geri dönseniz herhangi bir yükleme ekranı olmadan direkt olarak devam edebileceksiniz.

Xbox Series X'in teknik detayları açıklandı: 12 TFLOPs'luk müthiş performans Tam Boyutta Gör

Xbox Series X beklendiği gibi geriye uyumluluk desteğiyle geliyor. Microsoft, "dört jenerasyonda oyunculuk" ifadelerini kullanmış. Orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One konsolları için çıkan tüm eski oyunlar Xbox Series X üzerinde oynanabiliyor olacak.

Teknik özellikleri ve tasarımıyla şu an için oyunseverlerin beğenisini kazanan Xbox Series X, bu yılın sonlarına doğru Kasım-Aralık gibi piyasaya sürülecek. Konsolun fiyatı şu an için belli değil ancak tahminler 500 doları işaret ediyor. Benzer bir donanıma sahip olması beklenen PlayStation 5'in tahmini maliyetinin 450 dolar seviyesinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11818 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox series x, yeni nesil konsollar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim