Anlık Bildirim

Xiaomi uygulamaları yavaşlattığını kabul etti

Xiaomi Mi 11 modelinde ortaya çıkan ve uygulamaların performansını sınırlayan optimizasyon çözümü firma tarafından da kabul edildi. Henüz bir güncellemeden bahsedilmedi. 

Xiaomi Tam Boyutta Gör

Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefon ve tabletlerinde performans için uygulamaları yavaşlattığı haberinin ardından Xiaomi Mi 11 modelinde de aynı konu tespit edilmişti. Xiaomi bunu reddetmedi. 

Xiaomi telefonları yavaşlatıyor mu?

Xiaomi Mi 11 akıllı telefon modelinde Geekbench kurucusu tarafından keşfedilen optimizasyon, benchmark haricindeki uygulamaların performansını kısıtlıyor. Geekbench yazılımını Fortnite olarak isimlendiren John Poole, yüzde 15-30 arasında performans düşüşüne şahit olmuş.

Xiaomi yaptığı açıklamada performansın dengelenmesi ve aşısı ısınmanın önüne geçmek gibi kriterleri göz önüne alarak optimizasyon yapıldığını belirtti. Üst seviye ve amiral gemisi modellerinde kullanıcılara 3 farklı performans modu sunuluyor. Bununla birlikte neden benchmark uygulamalarında kısıtlama olmadığı açıklanmadı. 

Görülen o ki belirli bir sıcaklık değerine ulaşınca üreticiler cihazlarında performansı kısıtlamaya çalışıyor ancak sorun benchmark uygulamalarında bunun yapılmaması. O zaman bir aldatma durumu ortaya çıkıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23008 kez okundu.
47 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim