Anlık Bildirim

Xiaomi’ye şok: Hindistan’daki varlıklarına el konuldu

Xiaomi’nin Hindistan dışında konuşlu olan gruplara kanuna aykırı olarak telif hakkı ücretlerini transfer ettiği gerekçesiyle önemli bir miktar varlığına el konuldu. 

Xiaomi Tam Boyutta Gör

Bir süredir Hindistan ve Çin arasında devam eden gerilim ticari hayata da doğrudan yansıyor. Pek çok Çinli firma ağır baskılara maruz kalıyor. Bunlardan birisi Hindistan’ın lider akıllı telefon üreticisi Xiaomi.

Xiaomi’ye şok

Hindistan’dan gelen bilgilere göre ülkenin düzenleyici kurumları kanunsuz para ticaretini gerekçe göstererek Xiaomi’nin yerel bankalarda bulunan toplamda 725 milyon dolarına el koydu. 

Döviz Değişim Kanununa muhalefet ettiği için suçlanan Xiaomi’nin Hindistan dışında bulunan 3 farklı gruba kanunsuz bir şekilde döviz aktardığı belirtiliyor. Kanuna göre ülke içerisinde faaliyet gösteren firmalar Hindistan dışında bulunan tüzel kişiliklere herhangi bir dövizi aktaramıyor. 

Xiaomi’nin yaklaşık 725 milyon doları telif bedeli olarak yurt dışına çıkarmaya çalıştığı ifade ediliyor. Xiaomi ise ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu ve telif ücretinin ülkedeki Xiaomi ürünlerinde kullanılan teknolojiler için ödendiğini belirtiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim