Anlık Bildirim

Xiaomi'nin elektrikli arabası için tarih verildi: 2024'te seri üretime girecek

Xiaomi'nin bir süredir kış şartlarına hazırladığı elektrikli arabası 2024'te seri üretime hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Lei Jun, otomobil sektöründeki hedeflerini paylaştı.
xiaomi elektrikli araba 2024 seri üretim Tam Boyutta Gör
Söylentilere göre, Xiaomi arabalarının arkasındaki araştırma geliştirici ekibi, 2024’ün ilk çeyreğinde seri üretime geçmek için çalışıyor. Elektrikli araba, geçen Eylül atında üretim hattından çıkmış, Aralık ayı sonu itibarıyla da kış testleri başlamıştı.

Otonom sürüş girişiminin ilk aşamasında Çin’de 140’dan fazla aracın test edilmesi planlanıyor. Şirket, 2024 yılına kadar sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyor. Kârlılık açısından da Xiaomi telefonlarda olduğu gibi gelir yazılımdan gelecek. Otomobillerin geleceği yalnızca satış ve satış sonrası hizmetin ötesinde; çeşitli servislerin entegre edileceği fırsatlar sunuyor.

Xiaomi, satış ve Ar-Ge merkezini barındıran Pekin’deki Yizhuang’da kendi otomobil tesisini kurdu. Şirket, ilk arabanın 2024’te üretim hattından çıkmasıyla birlikte çok daha büyük kapasiteli (300.000 araç alacağı söyleniyor) tam işlevli araç fabrikası kurmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim