Anlık Bildirim

Xiaomi Türkiye'den işçi çıkarma iddiaları hakkında resmi açıklama

Xiaomi'nin Türkiye'de telefon üretimi için kurduğu fabrikada işçilerin zor şartlarda çalıştığı ve işten atıldığı iddiaları hakkında Xiaomi Türkiye resmi açıklama yaptı.

Xiaomi Türkiye'den işçi çıkarma iddiaları hakkında resmi açıklama Tam Boyutta Gör

Xiaomi’nin Türkiye’de akıllı telefon üretimi için İstanbul Avcılar’da kurduğu fabrika hakkında ilginç iddialar ortaya atılıyor. İşçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle tepkisini dile getirdi ancak iddialara göre geçen hafta toplu işten çıkarmalar başladı. Xiaomi Türkiye, konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Mart ayında açılan fabrikada Xiaomi ve Redmi marka telefonların üretimi yapılıyor. Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen fabrika, Salcomp iş ortaklığıyla işletiliyor. Xiaomi’den yapılan açıklamada Salcomp sorumlu tutuldu.

İddialara göre çalışanlar tatil günlerinde zorla çalıştırılıyor, tatil günlerinde işe gitmeyenler hakkında tutanak tutuluyor ve ücret kesintisi yapılıyor. Zorunlu mesai baskısı yapılıyor ve fazla mesai ücretlerinin aylardır ödenmediği iddia ediliyor. Haklarını aramak için sendikalaşan işçilerin önce istifaya zorlandığı sonra da işten atıldığı ifade ediliyor.

Xiaomi tarafından yapılan açıklamalarda, şu ifadelere yer verildi:

"Xiaomi olarak Türkiye'deki fabrikada yaşanan son olaydan haberdarız. Fabrika yatırımı bir Xiaomi iş ortağı tarafından yapılmıştır ve bu iş ortağı tarafından bağımsız olarak işletilmekte ve yönetilmektedir. Olayı öğrenmemizle birlikte durumun tam olarak ne olduğunu anlamak için hemen Türkiye'deki fabrika ile iletişime geçtik. Xiaomi olarak bu olayın en uygun şekilde ele alınacağını umuyoruz. Şirketimiz her zaman mevzuat kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmekte ve faaliyet gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve düzenlemelerine mutlak suretle uymaktadır. Kamuoyunun dikkatine sunarız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15915 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi türkiye, fabrika ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim