Anlık Bildirim

Yapay zeka destekli arama sorguları Google'a 10 kat pahalıya mal olabilir

Alphabet yönetim kurulu başkanı John Hennessy'e göre ChatGPT benzeri yapay zeka teknolojisinin Google arama motoruna entegrasyonu, şirkete milyarlarca dolar ek maliyet getirebilir.

Yapay zeka destekli arama sorguları Google'a pahalıya mal olacak Tam Boyutta Gör
Google'ın geliştirdiği Bard sohbet robotuna entegre çalışacak yapay zeka sorguları, Google'a normal anahtar kelime aramalarından 10 kat daha pahalıya mal olabilir. Alphabet'in yönetim kurulu başkanı John Hennessy, Reuters'e verdiği röportajda bunu söyledi.

Bunun nedeni, ChatGPT benzeri yapay zeka (AI) dil modellerindeki sorguların daha fazla işlem gücü ve elektrik maliyeti gerektirmesi. Analistlere göre önümüzdeki yıllarda Google'ın bu konudaki ek maliyeti milyarlarca doları bulabilir. Uzmanlar, chatbot'a yapılan isteklerin yarısı 50 kelimeyle yanıtlanırsa, 2024 yılına kadar Google'ın 6 milyar dolarlık ek bir maliyeti olacağına inanıyor.

Maliyet düşürmek cevap kalitesini etkileyebilir

Bu, teknoloji devinin ekonomik belirsizliğin ortasında maliyet düşürme çabalarını engelleyebilir. Zira şirket şimdiden 12 bin çalışanını işten çıkardı ve sosyal yardımları kesti. Ayrıca ofislerde de tasarruf etmeye başladı.

Yapay zeka destekli arama sorguları Google'a pahalıya mal olacak Tam Boyutta Gör
Yapay zeka ile ilişkili maliyetleri azaltmak için Google, Bard'ın üzerine inşa edildiği LaMDA modelinin sınırlı bir sürümünü kullanacak. John Hennessy ayrıca chatbot tarafından üretilen yanıtların maliyetinin düşürülebileceğini de söyledi. Ancak uzmanlar, maliyetin düşürülmesinin yanıtların kalitesini etkileyeceğine inanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim