Anlık Bildirim

Yarı iletken sektöründe düşüş başladı

Bu yıl itibariyle rekor yükselişleri bir kenara bırakan yarı iletken sektörü artık stok optimizasyonuna odaklanıyor. Bu bakımdan satışlarda gerileme yaşanacak.  
Yonga Tam Boyutta Gör
Pandemi ve küresel çip krizi ile birlikte rekor yükselişlere sahne olan yarı iletken sektörü de artık frene bastı. Bu yıl yavaşlama belirtileri gösteren sektör gelecek yıl ise doğrudan düşüşe başlıyor.

Yonga sektörü darda

Yapılan Pazar araştırmalarına göre 2021 yılında 595 milyar dolar gelir elde ederek yüzde 26.3 gibi önemli bir oranda büyüme gösteren yarı iletken sektörü bu yıl 618 milyar dolar gelir ile yüzde 4 civarında büyüyecek. 2023 yılında ise 596 milyar dolar gelir ile yüzde 3.6 küçülecek.

Sektörde en büyük küçülmeyi yüzde 16.2 ile DRAM pazarı yaşayacak. NAND pazarının ise yüzde 13.7 küçüleceği öngörülüyor. Bu rakamlar son kullanıcı satışları için geçerli. Zira yükselen enflasyon ile tüketiciler artık eskime döngülerini daha da uzatmış durumda. Kurumsal piyasada dengenin çok bozulmayacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar global enflasyonun 2023 yılı boyunca da devam edeceğini ön görüyor. Bu bakımdan tüketici tarafında tasarruf tedbirleri ön planda olacak. Elektronik ürün sektöründe bir süre daha yükseliş görmek pek mümkün olmayacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim