Anlık Bildirim

ChatGPT akımı bellek fiyatlarını yükseltmeye başladı

ChatGPT ile başlayan yapay zekâ iletişim teknolojilerinde en büyük görev grafik hızlandırıcılara düşüyor. Ne var ki onların da verimli belleklere ihtiyacı var.  
ChatGPT Tam Boyutta Gör
Global ekonomik krizin yonga dünyasını derinden sarsarken imdada ChatGPT sohbet robotu yetişti. Bir anda yapay zekâ teknolojilerine yatırım yağmaya başlarken aslan payını da Nvidia alıyor. Firma yüzlerce yapay zekâ odaklı grafik hızlandırıcısı siparişi alırken bellek fiyatlarında da hareketlilik var.

Bellek fiyatları artıyor

Gelen bilgilere göre yapay zekâ odaklı yongalara talebin artmasına paralel olarak HBM gibi DRAM ürünlerine de yoğun bir talep var. Haliyle üretici firma tarafında fiyatlar da yükselmeye başladı.

Gelen bilgilere göre SK Hynix ve Samsung, gelen yoğun talebi karşılayamayınca HBM3 bellek fiyatları 5 kata yakın artış gösterdi. HBM3 bellek siparişlerinde Nvidia ağır basarken Intel’in da yüksek miktarda sipariş verdiği belirtiliyor.

Diğer taraftan HBM2 ve HBM2e bellek fiyatlarında da artışlar yaşanıyor zira Nvidia Ampere ve Volta tabanlı hızlandırıcılarda yer alıyorlar. Hali hazırda HBM pazarında SK Hynix yüzde 60-70 civarında bir paya sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4160 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chatgpt, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim